ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ντοκουμένο για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα (βίντεο)

Ντοκουμένο για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα (βίντεο)

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο, όπου παρουσιάζει τον τρόπο δράσης του παράνομου κυκλώματος διπλωμάτων στην Κατερίνη με επίκεντρο τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας.

Συγκεκριμένα στο βίντεο, που παρουσιάζει το Mega, φαίνεται ότι ο υποψήφιος που καλείται να συμπληρώσει το τεστ με θέματα σημάτων οδήγησης υποβοηθείται διαρκώς από τον εξεταστή.

Ο εξεταστής φαίνεται να προσεγγίζει οκτώ φορές τον εξεταζόμενο για να του υποδείξει τις απαντήσεις.

Συνελήφθησαν 14 άτομα

Η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη σύλληψη 14 ατόμων, ανάμεσά τους έξι υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, τέσσερις ιδιοκτήτες και τρεις υπάλληλοι Σχολών Οδηγών (ως διαμεσολαβητές), όπως επίσης ένας πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος από περιοχή της Πιερίας.

Μερικές από από τις παραβατικές παραμέτρους που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για το κύκλωμα είναι επιτηρητές που συμπληρώνουν τις σωστές απαντήσεις στις γραπτές εξετάσεις, υποψήφιοι οδηγοί που πετυχαίνουν στην πρακτική δοκιμασία οδήγησης -τη λεγόμενη «πορεία»- εξεταζόμενοι είτε πλημμελώς είτε καθόλου, παρατυπίες στη συμπλήρωση φακέλων και «παζάρια» για το ύψος του «λαδώματος».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο «διευκόλυναν», με το αζημίωτο, στην έκδοση δεκάδων αδειών οδήγησης διαφόρων κατηγοριών και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας. Οι απολογίες τους ξεκίνησαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ήδη δύο εκ των κατηγορουμένων ολοκλήρωσαν σήμερα τις απολογίες τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στην απολογία τους αρνήθηκαν, στο σύνολό τους, τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 234 πρόσωπα, κάποια από τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως, ενώ μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση είναι άλλοι δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας, ισάριθμοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων της Πιερίας, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, τρεις γιατροί (ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις) ένας ειδικός φρουρός (για νόθευση) και πλήθος ιδιωτών που ωφελήθηκαν από το κύκλωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.