ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραγωγών & εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές κατά του νομοσχεδίου (φώτο-βίντεο)

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραγωγών & εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές κατά του νομοσχεδίου (φώτο-βίντεο)

Οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου, πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

​Πρόκειται για ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσαν ότι δεν θα πραγματoποιούν πωλήσεις αλλά δωρεάν διανομή τροφίμων στους καταναλωτές.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία παραγωγών στις λαϊκές αγορές έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, σημείο στο οποίο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Σφοδρές αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη επίσης, επαγγελματίες, παραγωγοί και πωλητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γήπεδο της Τούμπας κρατώντας μαύρες σημαίες. Πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία ως ένδειξη αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ μοίρασαν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Στο σημείο βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

«Σήμερα κάναμε μια καθιστική απεργία. Είναι πανελλαδική η απεργία μας. Είμαστε μαζεμένοι για να διαμαρτυρηθούμε και να δώσουμε προϊόντα στους καταναλωτές. Ζητάμε να παραμείνει ο πρωτογενής τομέας στις λαϊκές αγορές, γιατί το νομοσχέδιο λέει ότι τις παραγωγικές άδειες θα τις μετατρέψει σε επαγγελματικές συν του ότι θα μας φέρει πολυκαταστήματα μέσα στις λαϊκές αγορές για να τις αναλάβουν», δήλωσε ο Λάζαρος Παυλίδης πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και της Πάτρας το νέο νομοσχέδιο για τους κανόνες λειτουργίας τους, καθώς αναμένεται να χαθούν εκατοντάδες άδειες αφήνοντας άνεργους τους παραγωγούς και εκτεθειμένους τους καταναλωτές. Σύμφωνα με το thebest, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ακολούθησε πορεία με κομβόι οχημάτων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οργή από επαγγελματίες και πωλητές λαϊκών αγορών κατά του νομοσχεδίου στη Λάρισα

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών – πωλητών λαϊκών αγορών στη Λάρισα για όσα προβλέπει το νομοσχέδιο. Σε δηλώσεις τους ζητούν την απόσυρση του «κατάπτυστου», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχεδίου, ενώ κάνουν λόγο για αφανισμό του κλάδου τους.

​Παράλληλα, καλούν τους πολίτες και τους φορείς να τους στηρίξουν στον αγώνα τους, ενώ ζητούν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Την αντίθεσή τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών εξέφρασαν σήμερα παραγωγοί των λαϊκών αγορών, που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Χανίων.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους, στα οποία είχαν υψώσει μαύρες σημαίες, στον κόμβο Μουρνιών από όπου κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, την αντιπεριφέρεια και το δημαρχείο Χανίων, επιδίδοντας ψηφίσματα με τα αιτήματά τους στο γραφείο της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή και του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων Κώστα Καψωμενάκη, «οι παραγωγοί είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς μεταξύ άλλων καταργούνται οι παραγωγικές άδειες και οι θέσεις των παραγωγών». Οι παραγωγοί ζητούν να υπάρξει εκ νέου διαβούλευση με την πολιτεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην κινητοποίηση παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο. Η προσυγκέντρωση έγινε στο χώρο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη και Σάββατο, στο οικόπεδο Λυδάκη, και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα με πομπή, μέσα από την πόλη κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου κατέθεσαν ψήφισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.