ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Ν.Ευαγγελάτου και της Τ.Στεφανίδου (φώτο)

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Ν.Ευαγγελάτου και της Τ.Στεφανίδου (φώτο)

Μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου πέταξαν τρικάκια και έβαψαν με κόκκινη μπογιά την εξώπορτα της οικίαςδιαμαρτυρόμενοι “για τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης Λιγνάδη και του ελληνικού MeToo”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα, την ευθύνη αναλαμβάνει ο «Φεμινιστικός Τομέας του Ρουβίκωνα» ενώ από τη φωτογραφία και το βίντεο που ανάρτησαν, φαίνονται μέλη της αναρχικής ομάδας να πετούν τρικάκια έξω από την είσοδο του σπιτιού και να βάφουν με κόκκινη μπογιά την εξωτερική πόρτα.

Σύμφωνα με το κείμενο, αφορμή της παρέμβασης είναι ο τρόπος «με τον οποίο αντιμετώπισε την υπόθεση του παιδοβιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και ευρύτερα του ελληνικού MeToo»,

Μεταξύ άλλων, σε σημεία της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «η Στεφανίδου είναι παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών της ιδιωτικής τηλεόρασης με ειδίκευση στη συγκάλυψη, το ξέπλυμα και την αναπαραγωγή έμφυλων και ρατσιστικών στερεοτύπων».

«Τον παιδοβιαστή Λιγνάδη προσπάθησε να τον συγκαλύψει με τρόπο πλάγιο, σχολιάζοντας την εικόνα του προσώπου του κατά τη σύλληψή του, περιγράφοντάς τον ως “απεγνωσμένο”. Έτσι καμουφλαρισμένα ξεπλένεται συνήθως η δημόσια εικόνα των θυτών σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου επιχειρείται η αντιστροφή της πραγματικότητας και οι θύτες παρουσιάζονται ως άνθρωποι που καταστράφηκαν, που η καριέρα τους τελείωσε, που από θύτες έγιναν θύματα».

Σε άλλο κομμάτι της ανακοίνωσης, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην υπόθεση Λιγνάδη, λέγοντας ότι «έκανε λόγο για τα κουρασμένα μάτια και την ψυχολογική και σωματική του κόπωση το βράδυ της σύλληψής του».

«Τον χαρακτηρίζει ως τρομοκρατημένο, ανήσυχο και τονίζει τη δύσκολη βραδιά που πέρασε στο κρατητήριο. Με αυτόν τον τρόπο η Στεφανίδου κάνει επίκληση στο συναίσθημα προσπαθώντας να προκαλέσει τον οίκτο απέναντι στο πρόσωπο του βιαστή. Τον παρουσιάζει σα θύμα. Υποβιβάζει τις μηνύσεις, τις δημόσιες καταγγελίες και τις κατηγορίες που του αποδίδονται, με τρόπο ειδεχθή. Αποκαθιστά ηθικά τον θύτη αδιαφορώντας πλήρως για τις πράξεις και τα αποτελέσματά τους στις ψυχές και τα σώματα των θυμάτων του. Θύματα που ζούσαν κουβαλώντας τα τραύματα που τους είχε προξενήσει ο βιαστής και κακοποιός τους, όσο εκείνος απολάμβανε και εκμεταλλευόταν τα προνόμια της θέσης του».

Γίνεται επίσης αναφορά στον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και στο τροχαίο δυστύχημα με τον νεκρό διανομέα μετά από σύγκρουση με υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, έξω από τη Βουλή, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται:

«Πόση κατάντια θέλει για να θέσεις το ερώτημα “συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη;” ζητώντας από το κοινό να βγάλει πόρισμα για το εάν ο Ζακ δικαίως δολοφονήθηκε και ο κοσμηματοπώλης έδρασε στα πλαίσια της “νόμιμης άμυνας”. Στο τροχαίο δυστύχημα του Ιάσονα από υπηρεσιακό όχημα της φρουράς Μπακογιάννη, η Τατιάνα ομοίως αμφισβητεί την τραγική αλήθεια, επιρρίπτοντας δια της πλαγίας την ευθύνη στο θύμα του θανατηφόρου τροχαίου. Σε απόλυτη σύμπνοια με τα κυβερνητικά συμφέροντα αμφισβήτησε πραγματικότητα καταγεγραμμένη από κάμερες και αυτόπτες μάρτυρες».

Η ανακοίνωση τονίζει επίσης πως «η Στεφανίδου και ο Ευαγγελάτος κινούνται πάνω σε κοινούς άξονες και κοινές τακτικές. Εκμεταλλεύονται το δημόσιο βήμα και την επιρροή που ασκούν μέσω αυτού προπαγανδίζοντας οτιδήποτε βολεύει και εξυπηρετεί το κυρίαρχο αφήγημα».

«Επειδή όσο και αν θέλουν, η μνήμη και το μυαλό μας δεν έχει πολτοποιηθεί από τα τηλεοπτικά σκουπίδια που σερβίρουν, ο Ευαγγελάτος είναι αυτός που έβγαζε στις εκπομπές του τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και νομιμοποιούσε στα μάτια των θεατών εγκληματίες όπως ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος. Είναι αυτός που έδωσε βήμα στον δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη και τον παιδοβιαστή της 11χρονης αθλήτριας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο «Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα» αναφέρει ότι «εμείς επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό εκείνων που πήγαν κόντρα στον φόβο και τη στοχοποιήση και επέλεξαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να εκθέσουν πρόσωπα της τηλεοπτικής βιομηχανίας και του θεάτρου που μέχρι πρότινος θεωρούσαν τους εαυτούς τους άτρωτους και είχαν επαναπαυθεί στην ασφάλεια της εξουσίας που τους παρείχε η θέση τους. Είμαστε με την πλευρά του Δικαίου και θα παλέψουμε για να μην μπορούν να σταθούν πουθενά τα αμετανόητα καθάρματα και οι απολογητές τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.