Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Με εννιάρι πιστόλι πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο – Ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Με εννιάρι πιστόλι πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο – Ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποδεικνύεται μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια πρωτοφανή έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος που αυτή τη φορά κτύπησε και την ελληνική δημοσιογραφία όπως και το 2010 με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 6 δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας και του υποκόσμου κάτι που δείχνει ότι το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα έχει απολεστεί, ενώ το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο χωρίς να έχει υπάρξει καμιά εντελώς σύλληψη, με την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να στέκουν ως απλοί παρατηρητές.

Γεγονότα όπως δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας και δημοσιογράφων που συμβαίνουν μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής συμβαίνουν και στην Ελλάδα (τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα) είναι ένα γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το ρολόι έδειχνε περίπου 14:15 όταν ο δημοσιογράφος έφτασε στο σπίτι του στον Λόφο Πανί από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Πικέρμι που βρισκόταν νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αρκετούς κάλυκες ενώ γερανός της Αστυνομίας πήρε και το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, το οποίο, επίσης, είχε γαζωθεί με σφαίρες.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν 9άρι πιστόλι και κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν άκουσε τίποτα γιατί οι επαγγελματίες δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως εκτιμά η Αστυνομία, είχαν σιγαστήρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε χαμηλού κυβισμού μηχανάκι του είχαν στήσει καρτέρι και τον πυροβόλησαν σε όλα τα μέρη του σώματος του.

Ο δημοσιογράφος έπεσε μπρούμυτα αφήνοντας την τελευταία του πνοή μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια περιστατικών και γειτόνων.

Πιθανό είναι οι δολοφόνοι να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα καθώς κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς ενώ το όπλο φέρεται να είναι εννιάρι.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δίνουν κατάθεση στις Αρχές με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δύο άνδρες δεν φορούσαν κράνη και ο ένας εξ αυτών φορούσε ένα χακί μπουφάν

Το νέο στοιχείο από την δολοφονική απόπειρα είναι ότι το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου του STAR που παρέλαβε η αστυνομία, είχε και στο πίσω μέρος του τρύπες από σφαίρες.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες , οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Κατά ορισμένες πληροφορίες οι δράστες είναι πιθανό να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.