Οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν πρόστιμα στους Έλληνες πολίτες για τον κορωνοϊός και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται στους δρόμους όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και χτες έκανε 90.850 ελέγχους, όπου βεβαιώθηκαν 532 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων προστασίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 159.300€ ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο συλλήψεις για παραβιάσεις των όρων λειτουργίας επιχειρήσεων αλλά και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

Ειδικότερα:

  • Μία σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καντίνας για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300€ πρόστιμο σε τρεις 3 πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 1.000€ σε κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και υπέβαλε τακτικές μηνύσεις στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 15 πιστούς για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι και από 300€ πρόστιμο σε οκτώ συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Τέλος, στα διόδια έγιναν 1.143 αναστροφές οδηγών από την Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο καθώς οι οδηγοί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!