ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μόσχα: Η πρώτη φορά που η Δύση ομολογεί ότι πραγματοποιεί πόλεμο κατά της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας

Απάντηση στις δηλώσεις Ντ.Κάμερον

Μόσχα: Η πρώτη φορά που η Δύση ομολογεί ότι πραγματοποιεί πόλεμο κατά της Ρωσίας μέσω  της Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, αντέδρασε έντονα στη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον που επισκέφτηκε την Ουκρανία, ότι τα όπλα που στέλνει το Λονδίνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πληγούν στόχοι και εντός Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο Κάμερον υποσχέθηκε την Πέμπτη 2/5/2024 ότι το Λονδίνο θα παρέχει ετησίως στρατιωτική βοήθεια ύψους τριών δισεκ. λιρών στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», σημειώνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά και κατά στόχων επι ρωσικού εδάφους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση αυτή είναι επικίνδυνη και ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Δύση ομολογεί ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας μεσώ της Ουκρανίας.

Εξάλλου, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες» και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επανέλαβε την θέση του περί αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία και ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνεχίζουν να αναφέρονται στην πιθανότητα άμεσης εμπλοκής επί του πεδίου.

Είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι», είπε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ο Μακρόν είπε την Πέμπτη ότι εάν υπήρχε κάποιο ουκρανικό αίτημα περί αποστολής στρατού, κάτι που όμως δεν συμβαίνει σήμερα, θα ήταν θεμιτό να εξεταστεί το ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αναταραχή στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είπε ότι η αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί στο μέλλον. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πάντως ότι δεν εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.