Γλυκά Νερά: Ηγετικό μέλος της Μεγάλης Στοάς η «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν (βίντεο)

Γλυκά Νερά: Ηγετικό μέλος της Μεγάλης Στοάς η «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν (βίντεο)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την «ψυχολόγο» της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Η 60χρονη πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ ώστε να καταθέσει για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής, μετά και τις παρεμβάσεις που υπήρξαν από συλλόγους ψυχολόγων που την κατήγγειλαν.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε από την «ψυχολόγο» να δείξει τα πτυχία της αλλά και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ η ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής επεσήμανε πως η εν λόγω γυναίκα «δεν ήταν και δεν είναι μέλος της».

Προκαταρκτική έρευνα

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη «ψυχολόγο», ώστε να διαπιστωθεί ένα έχει τελεστεί το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και αυτό της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Το τελευταίο αφορά τις αποκαλύψεις της μετά τη δολοφονία του θύματος.

Στην κατάθεσή της στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής ισχυρίστηκε πως υπήρξε παρερμηνεία των μέσων ενημέρωσης, που της έδωσαν τον «τίτλο» της ψυχολόγου.

Έδωσε τις δικές της εξηγήσεις αναφορικά με τα σχετικά δημοσιεύματα για την ίδια και είπε: «Εγώ δεν παρουσιάστηκα ως ψυχολόγος στην 20χρονη κοπέλα. Έχω το «Κέντρο θεραπευτικής ύπνωσης, ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων» με άδεια από το Επιμελητήριο Αθηνών»».

Σημειώνεται ότι η γυναίκα παρέμεινε στη ΓΑΔΑ για περίπου δύο ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, η γυναίκα επισκέφθηκε την εισαγγελική αρχή το πρωί, πριν γίνει ακόμη οιαδήποτε κίνηση. Η ίδια ανέφερε πως έπρεπε να απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή, να πει ποια είναι η δραστηριότητά της επαγγελματικά και να της πουν πώς πρέπει να χειριστεί την κατάσταση.

«Πήγε με δική μας πρωτοβουλία, καμία έγκληση, καμία μηνυτήρια αναφορά, κανένα έγγραφο των δικαστικών αρχών, καμία καταγγελία» ανέφερε η δικηγόρος. «Ζητήσαμε τη συμβολή των αξιωματικών για το πώς θα προστατευθούμε από τις επιθέσεις» πρόσθεσε η δικηγόρος, λέγοντας ότι η πελάτισσά της «είναι πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια».

Είχε ηγετικό ρόλο στη Μεγάλη Στοά

Στο μεταξύ, «καταπέλτης» ήταν ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και Γυναικών Ελλάδος για τη γυναίκα που εμφανιζόταν ως ψυχολόγος της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Παρά το γεγονός πως η ίδια αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της Μεγάλης Στοάς και διέψευσε τη διαγραφή της από αυτή, το Mega εξασφάλισε φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τη δράση της κ. Μυλωνοπούλου ως τέκτονα κατά τη διάρκεια εργασιών της Μεγάλης Στοάς. Φορά μάλιστα διακριτικά των δύο πιο υψηλών αξιωμάτων.

Ο κ. Παντελεήμων Βούλης επιβεβαίωσε ότι, όχι μόνο η Ελένη Μυλωνοπούλου συμμετείχε στους Τέκτονες, αλλά είχε και αρχηγικό ρόλο.

Ο επικεφαλής της Στοάς εξηγεί ότι το έγγραφο με το οποίο την έπαυσαν από τους κύκλους τους είναι καθ’ όλα γνήσιο.

«Η κ. Μυλωνοπούλου δεν μυήθηκε σε εμάς. Δεν μυήθηκε δηλαδή στο δικό μας το Τάγμα. Η κ. Μυλωνοπούλου προερχόταν από το Διεθνές Μεικτό Τεκτονικό Τάγμα «Δελφοί». Όταν έγινε μία κίνηση αποσκίρτησης στους «Δελφούς» και έφυγε μία Στοά, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, μας προτείνανε να πάρουμε και την εν λόγω κυρία. Κι έτσι ήρθε μαζί μας. Σε εμάς, παρουσιάστηκε ως γιατρός. Απ’ τη στιγμή που καταλάβαμε ότι μας έλεγε ψέματα, έχουμε ευθύνη για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Παντελής Βούλης, η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος της Καρολάιν συστήθηκε στη μασονική στοά ως γυναικολόγος, ενώ είχε τελειώσει μόνο το ΤΕΙ μαιευτικής.

«Η κ. Μυλωνοπούλου δεν μπορούσε κανείς να την καταλάβει ότι έλεγε ψέματα. Ήταν παντρεμένη με γιατρό γυναικολόγο. Είχε γιο γιατρό. Ήξερε γυναικολογία απ’ έξω και ανακατωτά. Είχαμε μία ολόκληρη Στοά με γιατρούς μέσα, δεν μπορούσαν να την καταλάβουν ότι είναι μαία. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες, από το Τάγμα των «Δελφών», οι οποίοι την αποκαλούσαν «μαμή». Όταν όμως, Αδελφή, μου λέει, εγώ, μου λέει, την ξέρω ως μαία. Την αναγνώρισε γιατί έκαναν μαζί ειδικότητα στο Λαϊκό».

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε σάλο και η έρευνα έφτασε ως το Βουκουρέστι και το πανεπιστήμιο από το οποίο εκείνη ανέφερε στο βιογραφικό της ότι είχε πτυχίο ιατρικής.

«Όταν λοιπόν διαβάσαμε τα βιογραφικά της πάλι, λέει ότι σπούδασε Ιατρική σε ένα πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Ρωτώντας όμως, τη Στοά μας στο Βουκουρέστι, μου είπαν ότι δεν ξέρουν ότι έχει τελειώσει… ότι είναι γιατρός. Και επέμενε ακόμα και τότε, να μου λέει ότι «εγώ τελείωσα το πανεπιστήμιο στο Βουκουρέστι και δεν δηλώθηκα εδώ στον Ιατρικό Σύλλογο» – γιατί μετά κάναμε εμείς μια έρευνα εδώ στον Ιατρικό Σύλλογο και δεν υπήρχε, βεβαίως, πουθενά το όνομά της όπως και στη Ρουμανία, «γιατί», λέει «το έκανα για φορολογικούς λόγους»».

Μιλώντας σε εκπομπή, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς ανέφερε ότι η κ. Μυλωνοπούλου ήταν μέλος της από το 2014 έως το 2018.

Αρχικά, ήταν θησαυροφύλακας της Στοάς και στη συνέχεια μεγάλη γραμματέας, μια σημαντική θέση με επαφές στο εξωτερικό. Όταν για λίγο καιρό ο κ. Βούλης έπρεπε να απουσιάσει από τα καθήκοντά του, η «ψυχολόγος» διοίκησε τη Μεγάλη Στοά ως Μεγάλη Διδάσκαλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.