Χειροπέδες σε αλλοδαπούς – Είχαν δημιουργήσει κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς – Είχαν δημιουργήσει κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Έξι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές είχαν δημιουργήσει μια καλοστημένη επιχείρηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων προς την Ελλάδα, σε άλλους συμπατριώτες τους.

Στις 4 Ιουνίου η αστυνομία μετά από έρευνα έπιασε επ’ αυτοφώρω στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα έξι άτομα την ώρα που είχαν ανταλλάξει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι δυο από αυτούς να φύγουν για Ιταλία και Πορτογαλία. Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δυο Μπαγκλαντεσιανοί συνάντησαν δυο αλλοδαπούς στις τουαλέτες του αεροδρομίου και μόλις πήραν 100 ευρώ τους έδωσαν πλαστά έγγραφα.

Αστυνομικοί όμως που τους είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους συνέλαβαν αυτοφώρω. Μάλιστα από τις έρευνες των διωκτικών αρχών εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του ενός ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων, τα οποία προορίζονταν για μετανάστες που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος όμως μετά τις καταθέσεις τους τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, της παρουσίας δυο φορές το μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος υπεράσπισης των τριών εκ των έξι κατηγορουμένων κ. Δημήτρης Ζορμπάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε πολλές δικογραφίες με συναφή αδικήματα λόγω του μεγάλου όγκου των εισροών πολιτών τρίτων χωρών. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε βαρύ και δύσκολο κατηγορητήριο. Βρέθηκαν πάρα πολλά πειστήρια σε κατοικία, η οποία χρησιμοποιούταν όπως φαίνεται για την πλαστογραφία πιστοποιητικών, διαβατηρίων, κλπ, ωστόσο δεν ήταν επαρκή για να καταδείξουν την εμπλοκή των εντολέων μου. Η Ανακριτική Αρχή με ορθή και ψύχραιμη κρίση αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία, και έκρινε πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 3 εντολείς μου. Και οι τρεις δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές και διάγουν «φυσιολογικό» και σύννομο βίο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.