ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτό είναι το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου: «Μακιαβελιστής, ναρκισσιστής και αντικοινωνικός»!

Αυτό είναι το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου: «Μακιαβελιστής, ναρκισσιστής και αντικοινωνικός»!

O ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης, «σκιαγραφεί» το ψυχολογικό προφίλ του 33χρονου πιλότου Μπάμπα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο ο πιλότος «συνδυάζει τη λεγόμενη σκοτεινή τριάδα της προσωπικότητας» που περιέχει στοιχεία μακιαβελισμού, ναρκισσισμού και αντικοινωνική διαταραχή και αντιμετωπίζει με ιδιοκτησιακό τρόπο τη σύζυγό του.

«Στατιστικά είναι πάρα πολύ πιθανό από την εμπειρία μας σε προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες, εννοώντας τις συζυγοκτονίες, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με προσωπικότητες δραστών που συνδυάζουν τη λεγόμενη σκοτεινή τριάδα της προσωπικότητας που περιέχει στοιχεία μακιαβελισμού, ναρκισσισμού και αντικοινωνικής διαταραχής».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας δράστης αναμένεται ότι έχει μία εύφλεκτη και εύθικτη προσωπικότητα, αντιμετωπίζει με έναν ιδιοκτησιακό τρόπο τη σύζυγό του, πολύ κτητικό, και οποιαδήποτε απειλή αποχωρισμού διεγείρει σχεδόν μαφιόζικες αντιλήψεις κατά τις οποίες οποιοσδήποτε εγκαταλείπει την αγέλη γίνεται αυτομάτως όχι απλώς εχθρός, αλλά ίσως πρέπει να φύγει και από τη ζωή».

«Αυτό το έχουμε δει σε άλλες περιστάσεις παρόμοιες και νομίζω ότι αυτό ίσως βλέπουμε κι εδώ (σ.σ. στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά). Κι ακριβώς επειδή υπάρχει αυτό το μακιαβελικό στοιχείο στην προσωπικότητα, υπάρχει και μία διάθεση ασφαλώς με τη ναρκισσιστική πεποίθηση ότι μπορεί να διαπραχθεί το τέλειο έγκλημα, να συγκαλυφθεί η πράξη, επομένως υπάρχει μια σεναριογραφία την οποία ακολουθεί ένας δράστης μέχρι το τέλος» είπε ο κ. Παπαδημητριάδης.

Έχοντας πράξει το έγκλημα ο 32χρονος και προσπαθώντας στη συνέχεια να αποφύγει τη Δικαιοσύνη παριστάνοντας και ο ίδιος το θύμα, έχει μια κάποια αξία εάν ενόψει της Δικαιοσύνης ζητήσει συγγνώμη και αν θα εμφανιστεί μετανιωμένος.

«Το πιθανότερο είναι, αν μη τι άλλο, έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι το σενάριό του αποτυγχάνει και με τη συμβουλή των νομικών του εκπροσώπων θα ζητήσει συγγνώμη και θα δείξει μεταμέλεια, κατά πόσο αυτή θα είναι ειλικρινής ή όχι δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς» ανέφερε ο κ. Παπαδημητριάδης.

Τα στοιχεία που δείχνουν πως είχε αποφασίσει τη δολοφονία ώρες πριν.

Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις το χρονικό του τρόμου έχει ως εξής:

Στις 00:35, η κάμερα στο σαλόνι της μεζονέτας καταγράφει το τελευταίο πλάνο. Ο Μπάμπης φαίνεται να κάθεται στον καναπέ αγκαλιά με την 11 μηνών Λυδία και πληκτρολογεί νευρικά στο κινητό. Ανταλλάσσουν μηνύματα με την Καρολάιν που βρίσκεται στη σοφίτα, ιδιαίτερα αιχμηρά και σκληρά. Η σχέση του ζευγαριού ουσιαστικά είχε πάρει την κάτω βόλτα.

Στη 1:20 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό και πέφτει μαύρο. Μια κίνηση που δείχνει ότι ο 32χρονος φαίνεται πως είχε πάρει την απόφασή του να δολοφονήσει την Καρολάιν και να σκηνοθετήσει μια ληστεία που ποτέ δεν έγινε.

Για περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά το ζευγάρι φαίνεται από τα μηνύματα που αντάλλασσαν ότι τσακωνόταν άγρια. Στις 4:01 το smartwatch της κοπέλας δείχνει έντονη παλμική διέγερση. Από εκείνη τη στιγμή και για δέκα ολόκληρα λεπτά, της έκλεινε το στόμα και τη μύτη και εκείνη σπαρταρούσε μέχρι τελικά να ξεψυχήσει.

Σκληρός, κυνικός, απάνθρωπος και ιδιαίτερα κτηνώδης. Η ώρα που σταμάτησε η καρδιά της Καρολάιν να χτυπά, είναι σύμφωνα με το smartwatch στις 4:11 τα ξημερώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.