Ιατροδικαστική έκθεση-σοκ: «Ο πιλότος έπνιξε την Καρολάιν στον ύπνο της – Είχε αγωνιώδη θάνατο»

Ιατροδικαστική έκθεση-σοκ: «Ο πιλότος έπνιξε την Καρολάιν στον ύπνο της – Είχε αγωνιώδη θάνατο»

Ιατροδικαστική έκθεση-καταπέλτης για τον πιλότο και καθ’ ομολογία δολοφόνο της Κάρολαϊν Μπάμπη Αναγνωστόπουλο παραδόθηκε στις αρχές, ενώ η ιατροδικαστής δήλωσε στην κατάθεσή της πως βάση των δεδομένων του smartwatch ο πιλότος στραγγάλισε την Κάρολαϊν ενώ αυτή κοιμόταν!

Το πόρισμα της ιατροδικαστού Χ. Σπηλιοπούλου αναφέρει ότι «ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της, δίνει απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του. Οπως αναφέρει η ιατροδικαστής το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου».

Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν «αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως».

Πλέον ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η κατάθεση της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς αναφέρθηκε στα στοιχεία που αντλήθηκαν από το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν: «Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα:

Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες.

Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η ιατροδικαστής είχε εξετάσει και τον καθ´ομολογία δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος: «Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλες ελαφρές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.