ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λένε ότι 3.369 αλλοδαποί εισήλθαν στην Ελλάδα από 01/01/2021 αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πενταπλάσιος

Λένε ότι 3.369 αλλοδαποί εισήλθαν στην Ελλάδα από 01/01/2021 αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πενταπλάσιος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο αριθμός των προσφύγων που διήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 3.369 από τις αρχές του έτους. Οι 2.140 «πρόσφυγες» εισήλθαν από τον Έβρο, 1229 εισήλθαν στην Ελλάδα από τα νησιά του Αιγαίου.

Οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι φυσικά, απλά δεν καταγράφονται: Μόνο σε μία ημέρα στον Έβρο στις αρχές Ιουνίου είχαν καταμετρηθεί πάνω από 500 παράνομοι μετανάστες…

Εν τω μεταξύ, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προσφύγων ανακοίνωσαν ότι, με την κοινή απόφαση που ελήφθη στις 7 Ιουνίου, οι αιτήσεις ασύλου προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές μέσω της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώθηκε ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με την αιτιολογία ότι «η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες», γράφει το τούρκικο «Παγκόσμιο Δελτίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.