ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο δολοφόνος της Καρολάιν – Τι θα ισχυριστεί

Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο δολοφόνος της Καρολάιν – Τι θα ισχυριστεί

Στ’ ότι ήταν ένα έγκλημα πάθος και όχι ένα προμελετημένο έγκλημα και σε απόλυτη ηρεμία, σε αυτό θα στηριχτεί η απολογητική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στην Εισαγγελία για να απολογηθεί.

Τι θα πει στην απολογία του ο πιλότος

Ο πιλότος αναμένεται να ισχυριστεί πως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν προμελετημένο και ότι δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς λόγω ενός καβγά που είχαν για τη συμπεριφορά του θύματος προς το μωρό τους.

Ακόμα,ο ίδιος δεν πρόκειται να αναιρέσει την προανακριτική απολογία του και θα επιμείνει στο ότι εκείνος είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Όσον αφορά στο σενάριο της ληστείας, ο 33χρονος πιλότος πρόκειται να πει πως, αρχικά σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα, αλλά θα ισχυριστεί ότι δεν μπόρεσε να το οργανώσει στο μυαλό του γι’ αυτό και έπρεπε -κατ’αυτόν- να δημιουργήσει ένα αληθοφανές σενάριο, οδηγούμενος έτσι στην εικασία περί ληστείας.

Δικηγόρος πιλότου: «Κατά τον εντολέα μου, οι χρόνοι που αναφέρονται στη δικογραφία, διαφέρουν»

Ακόμα, η απολογία του 33χρονου πιλότου πρόκειται να αρχίσει προς το μεσημέρι της Τρίτης (22/06) και δεν απέχει πολύ απ’ όσα έχει δηλώσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά την προανακριτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πιλότος θα υποστηρίξει πως τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο και η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ήταν αποτέλεσμα συζυγικής διαμάχης.

Παρ’ όλα αυτά, ίσως ο 33χρονος πιλότος να ζητήσει και να λάβει προθεσμία λίγων ωρών προκειμένου να λάβει γνώση των ψηφιακών στοιχείων που αναλύθηκαν από το κινητό τηλέφωνο και το «έξυπνο» ρολόι (smartwatch) της Καρολάιν Κράουτς.

Ταυτόχρονα, όπως επισημάνθηκε, η Εισαγγελία αναμένει την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον που βρίσκεται το μωρό του ζευγαριού ώστε να αποφασίσει για την επιμέλειά του.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ανέφερε: «Έδωσε σαφείς απαντήσεις σε επίπεδο προανάκρισης, δικαιολογώντας και τους χρόνους, οι οποίοι υπάρχουν και εντός της δικογραφίας και αυτά τα οποία αναφέρονται, κατά την άποψη του εντολέα μου, διαφέρουν. Αυτά θα αναδείξουμε ως στοιχεία».

Τι έχει δηλώσει ο 33χρονος πιλότος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης έδωσε και συμπληρωματική προανακριτική απολογία στις Αρχές, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (19/06).

Ειδικότερα, μίλησε ξανά στις Αρχές κατά τις 3 π.μ. της Παρασκευής (18/06), προτού οδηγηθεί στην Εισαγγελία, και ανέφερε πως «πίεζε στο κεφάλι της Καρολάιν Κράουτς με όλο το βάρος του σώματός του για περίπου πέντε λεπτά».

Χαρακτηριστικά, ο πιλότος υποστήριξε στη συμπληρωματική απολογία του:

«Όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα, ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν, εκείνη τη στιγμή, της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι, με το βάρος του σώματός μου, της πίεζα το κεφάλι».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όσο την πίεζα, της είπα δύο-τρεις φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια, μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

«Η Καρολάιν ούτε για αστείο δεν μπορούσε να χτυπήσει τη Λυδία»

Ανατροπή στην φρικιαστική δολοφονία στα Γλυκά Νερά προκαλεί η απολογία της γυναίκας, που ζει στην διπλανή μεζονέτα, από εκείνη που ζούσε το ζευγάρι, «ακυρώνοντας» τα όσα ισχυρίστηκε ο 33χρονος πιλότος.

«Λάτρευε τη Λυδία η Καρολαίν, εξαιρετική μαμά ήρεμη πάρα πολύ ηρεμο παιδί. Και φαίνεται ο άνθρωπος και στο παιδάκι του και στα ζωα του», ανέφερε αρχικά η γυναίκα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που το βράδυ της δολοφονίας άκουσε μόνο κάποια βήματα στη σκάλα των γειτόνων της και το κλάμα του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος. Όπως τόνισε, δεν άκουσε κανένα θόρυβο νωρίτερα και ο ισχυρισμός από τον πιλότο, ο οποίος δήλωσε πως η Καρολάιν είχε χτυπήσει το παιδί της, προκαλεί την έντονη αντίδρασή της.

«Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο. Εδώ και τα ζωάκια που προσπαθούσαμε να τα βάλουμε για νοσηλεία, κάποια άγρια που θέλουν λίγο μεταχείριση πιο… για να τα βάλεις σε ένα κλουβί κι η Καρολάιν ήταν πάντα με το χάδι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος τι λέμε τώρα! Το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Και η Καρολάιν παιδί ήταν, 20 χρονών δεν μπορείτε να φανταστείτε αγάπη που είχε για τη Λυδία», τόνισε.

Η γυναίκα, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, έκανε γνωστό πως με την νεαρή μητέρα είχε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση. «Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία. Δηλαδή δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο αν κοιμόταν η Λυδία πάνω της. Της το έλεγα “σε θαυμάζω για την ωριμότητα δηλαδή είσαι πολύ πολύ σωστή μαμά”», συμπλήρωσε. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το εάν βάραινε κάτι την Καρολάιν η γυναίκα διευκρίνισε πως «ότι πρόβλημα και να έχει ένας άνθρωπος, για παράδειγμα με τον σύζυγό του, δεν είναι λύση η δολοφονία. Η λύση είναι χωρίζω. Καταλαβαίνετε τι εννοώ;».

Τέλος, εξήγησε πως ορισμένες φορές, όταν συναντούσε την Καρολάιν, τύχαινε να είναι εκεί και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Όπως σημείωσε ήταν διαφορετικοί άνθρωποι. «Ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας, ήταν διαφορετικός δεν ήταν τόσο ανοιχτός χαρακτήρας όπως ήταν η Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί έξω καρδιά!», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.