Δολοφονία Καρολάιν – Συνήγορος συζυγοκτόνου: «Ζητά την τιμωρία του – Κατέθεσε τα πάντα»

Δολοφονία Καρολάιν – Συνήγορος συζυγοκτόνου: «Ζητά την τιμωρία του – Κατέθεσε τα πάντα»

Ο κ.Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του αναφέρθηκε στη χθεσινή απολογία του εντολέα του, ενώ μίλησε και για τη στάση που τηρεί.

Ειδικότερα, μίλησε για την «πολύωρη διαδικασία» που διήρκεσε πέντε ώρες, μόνο όσον αφορά στην απολογία στον ανακριτή, και διευκρίνισε πως «δόθηκαν όλες οι διευκρινίσεις».

Ενημέρωσε πως ο πελάτης του δεν προσέθεσε κάτι, συγκριτικά με τα όσα είχε πει στην ομολογία του στην αστυνομία, αλλά απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων.

«Ζητά την τιμωρία του. Κατέθεσε τα πάντα» σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης και συμπλήρωσε πως ανέλυσε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τη μοιραία βραδιά και «πώς οδηγήθηκε στην πράξη».

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθείται, ο ίδιος τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να αμαυρώσουμε (σ.σ. το θύμα). Θέλει την τιμωρία του. Λέει τα πράγματα όπως έγιναν».

Όπως είπε, πρόκειται για μία «οικογενειακή τραγωδία. Ένα ιδιαίτερο και πάρα πολύ σοβαρό αδίκημα» και τόνισε πως η πλευρά του 33χρονου δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία.

Παράλληλα και όσον αφορά στην πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα ασφαλείας για να φανεί πότε βγήκαν οι κάρτες μνήμης, διευκρίνισε πως ζητήθηκε από τις ανακριτικές Αρχές και όχι από την υπεράσπιση.

Όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων από το ημερολόγιο της θανούσης, τάχθηκε κάθετα αντίθετος και διαβεβαίωσε πως δεν διέρρευσαν από τη δική του πλευρά.

«Έχει ομολογήσει, δεν αντικρούει τίποτα. Ζητά την τιμωρία του» επανέλαβε και εκτίμησε πως σε 10 μέρες θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση, όσον αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας.

Ξεκαθάρισε πως η πλευρά του δράστη δεν έχει ζητήσει την κλήτευση μαρτύρων, αλλά αυτό θα γίνει από τις δικαστικές Αρχές. Μεταξύ αυτών, είπε, θα είναι και μέλη των δύο οικογενειών.

Ερωτώμενος για την ψυχραιμία που δείχνει ο εντολέας του, τόνισε πως «είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποίησε τι έχει γίνει, σίγουρα κατέστρεψε τη ζωή του» αλλά είπε πως «μέσα στην ανάκριση έδειξε μία διαφορετική εικόνα».

Σχετικά με το τι ζήτησε με το παιδί του με την 20χρονη, είπε ότι «θέλει το καλύτερο για το παιδί. Θέλει από κοινού επιμέλεια, θέλει το καλύτερο και τίποτα άλλο».

«Η τελευταία του επιθυμία ήταν να γίνουν όλες οι ενέργειες για το παιδί» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.