ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου στην Ύδρα: Παράνομος μετανάστης διέμενε στο σπίτι της

Σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου στην Ύδρα: Παράνομος μετανάστης διέμενε  στο σπίτι της

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους βρίσκεται μια Ολλανδή δημοσιογράφος που εδρεύει στη χώρα μας, η οποία συνελήφθη στην Ύδρα επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν Αφγανό παράνομο μετανάστη.

Η Ingeborg Beugel, 61 ετών, ανταποκριτής για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης που ζει στην Ύδρα, συνελήφθη στις 13 Ιουνίου με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά της ο Guardian.

Η κατηγορία φέρει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η Beugel, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι συνελήφθη αφού κάποιοι κάτοικοι του νησιού ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του 23χρονου παράνομου μετανάστη από το Αφγανιστάν.

Ο Αφγανός διέμεινε μαζί της.

«Αρκετοί θυμωμένοι νησιώτες κάλεσαν την αστυνομία λέγοντας ότι είχα μια “ύποπτη” σχέση με έναν “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η δημοσιογράφος.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιος τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο η δημοσιογράφος όσο και ο αλλοδαπός που είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα κρατήθηκαν όλη την νύχτα στην Ύδρα πριν μεταφερθούν στην Αθήνα με χειροπέδες. Η Beugel είπε ότι δεν ήταν μυστικό ότι ο Αφγανός έμεινε μαζί της και ότι κάλυπτε την ιστορία του ως δημοσιογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.