ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το καυστικό υγρό που πέταξε ο 37χρονος ιερέας στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη (φωτο)

Αυτό είναι το καυστικό υγρό που πέταξε ο 37χρονος ιερέας στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη (φωτο)

Σαράντα ευρώ έδωσε ο 37χρονος ιερέας για το καυστικό υγρό το οποίο πέταξε στους Μητροπολίτες το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (23/6) στη Μονή Πετράκη.

Μάλιστα, όλα δείχνουν πως ο ιερέας -που πλέον βρίσκεται στο Δρομοκαΐτειο για περαιτέρω ψυχολογικές εξετάσεις- είχε προγραμματίσει κάθε ενέργειά του, αφού παρά τις προτροπές των δικηγόρων του να ταξιδέψει μαζί τους με το αεροπλάνο, εκείνος αποφάσισε να φτάσει στην Αθήνα με τρένο, πιθανότατα για να αποφύγει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα που είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρείας. Πλέον ο ρουχισμός των Μητροπολιτών και άλλα αντικείμενα με το καυστικό υγρό βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών για να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

Πώς ο 37χρονος ιερέας επιτέθηκε στους Μητροπολίτες

Ο 37χρονος ιερέας ξεκίνησε να πετά στους ιεράρχες το καυστικό υγρό από απόσταση περίπου 5-10 μέτρων. Στιγμές νωρίτερα, σε ήρεμο τόνο, είχε ζητήσει το λόγο, ρωτώντας αν είχε παρέμβει ο Μητροπολίτης Βέροιας για την καθαίρεσή του. Όταν η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, έβγαλε το πρώτο μπουκάλι με το καυστικό υγρό και άρχισε να καταβρέχει όσους βρίσκονταν μπροστά του. Σημειώνεται πως σε πρώτη φάση οι ιεράρχες πίστευαν πως τους πέταγε νερό ή λάδι προκειμένου να τους χλευάσει, ωστόσο λίγο μετά τα ράσα τους άρχισαν να λιώνουν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις καταθέσεις των επτά Μητροπολιτών, ενός Αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά είχε πει πως ότι έκανε το έκανε από αγανάκτηση και πως άλλοι ιερείς έχουν κάνει χειρότερα από εκείνον και τους κρατάνε, ενώ εκείνον όχι. Αργότερα πάλι είπε πως ήθελε να τους τιμωρήσει για την απόφαση που έβγαλαν εις βάρος του, θεωρούσε άδικη την πρώτη και στημένη την δεύτερη.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης αναμενόταν να ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί ο κατηγορούμενος και θα υπέβαλλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή. Πηγαίνοντας προς το γραφείο του Ανακριτή, ο 37χρονος είπε: «Δεν ήξερα ότι θα προκαλούσα κακό, ζητώ συγνώμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.