ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Καμπανός: Τα πρώτα λόγια των γονιών του – «Δίκαιη η απόφαση αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Για την απόφαση του δικαστηρίου μίλησαν οι γονείς του Α.Καμπανού έξω από το Μικτό Ορκωτό στη Θεσσαλονίκη

Α.Καμπανός: Τα πρώτα λόγια των γονιών του – «Δίκαιη η απόφαση αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

«Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού για την απόφαση του δικαστηρίου.

Για ηθική δικαίωση που νιώθουν έκαναν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε επτά από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, καθώς και πολυετείς καθείρξεις στους άλλους πέντε

«Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε στις κάμερες η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου, εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Άλκη ευχαρίστησε «τη Δικαιοσύνη και τον κόσμο που τούς συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, καθώς και τους δικηγόρους τους».

Όπως είπε «δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία».

Κληθείς να σχολιάσει αν χαρακτηρίζει ως εξοντωτικές τις ποινές, είπε πως οι οι ποινές ήταν στο πλαίσιο του ειδεχθούς εγκλήματος προς τον 19χρονο και τα υπόλοιπα παιδιά.

Μιλώντας, δε, για τις πιο δύσκολες στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας, ανέφερε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγό μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε για τους 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο καταδικασθέντες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου και πολυετείς καθείρξεις για τους υπόλοιπους πέντε.

Αναλυτικά οι ποινές:

  • Στον 1ο κατηγορούμενο 27 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 2ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 3ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
  • Στον 4ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
  • Στον 5ο κατηγορούμενο 24 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 6ο κατηγορούμενο 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 7ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 8ο κατηγορούμενο 19 έτη φυλάκισης
  • Στον 9ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 10ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 11ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 12ο κατηγορούμενο 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20.

Σε όλους τους κατηγορούμενος επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές και πέντε χρόνια απαγόρευσης παρακολούθησης όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα.

Οι εφέσεις δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το άκουσμα της απόφασης συγγενείς και φίλοι του Άλκη Καμπανού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του Άλκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.