Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Α.Μουγκοπέτρος: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καταθέσει εις βάρος του φίλου του που του έδωσε την κροτίδα

Ο μουσικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του

Α.Μουγκοπέτρος: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καταθέσει εις βάρος του φίλου του που του έδωσε την κροτίδα

Ο δικηγόρος του Άρη Μουγκοπέτρου, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ότι ο μουσικός πρόκειται να καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του φίλου του που του έδωσε την κροτίδα.

Σημειώνεται πως στο νοσοκομείο παραμένει ο Άρης Μουγκοπέτρος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε γλέντι στα Τριπόταμα Αχαΐας, το Πάσχα, όταν κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, προκαλώντας ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων του.

Όπως αναφέρει ο Κ.Παπαναστασίου: «Ένας από τους χαρακτηρισμούς των πράξεών του που θα δώσουμε εμείς και δεν ξέρουμε αν θα τον ασπαστεί ο εισαγγελέας θα είναι και η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος για το αν θα ασκήσει ποινική δίωξη για τις πράξεις που επικαλούμαστε στη μήνυση. Με τον Άρη δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος, δεν έχει έρθει σε επαφή, ο Άρης να επικοινωνήσει με την άλλη πλευρά δεν θα το έκανε ποτέ. Εμείς ακόμα είμαστε στο στάδιο να κρίνουμε ποια πρόσωπα έχουν ευθύνη για αυτό το οποίο συνέβη. Εμείς δεν εμπλέκουμε το μαγαζί, το μαγαζί το ενέπλεξε ο ίδιος ο μάρτυρας ο οποίος πήγε και κατέθεσε πως την βρήκε(την κροτίδα) μέσα στον χώρο του μαγαζιού και είπε ότι τη σήκωσε από χώρο του μαγαζιού. Υπάρχουν μάρτυρες, οι οποίοι θα δείξουν το επαγγελματικό προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου και αν και κατά πόσο ήταν σε θέση να γνωρίζει την κατασκευή ή να γνωρίζει την επικινδυνότητα των εκρηκτικών υλών. Θα καταθέσουμε αύριο το υπόμνημά μας και εντός των επόμενων ημερών τη μήνυση μας», κατέληξε.

Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, υπέστη ακρωτηριασμό σε δύο δάχτυλα, μετά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι που συμμετείχε σε χωριό της Αχαΐας. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των δύο δαχτύλων του χεριού του, καθώς ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός. Το περιστατικό σημειώθηκε στα Τριπόταμα Αχαΐας, όταν κροτίδα εξερράγη στα χέρια του μουσικού εν μέσω εορταστικής εκδήλωσης. Αρχικά μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο ΚΑΤ, στην Αθήνα.

Τι είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο άντρας που έδωσε την κροτίδα στον Α.Μουγκοπέτρο
Ο στενός φίλος του Άρη Μουγκοπέτρου, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του μουσικού. Στην αρχή της κατάθεσής του στάθηκε στη μακροχρόνια φιλία του με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου. «Με τον Άρη είμαστε φίλοι είκοσι χρόνια. Σε όλα τα μαγαζιά και στα πανηγύρια που έπαιζε μουσική, τις περισσότερες φορές, ήμασταν μαζί. Η οικογένειά του μ’ έχει βάλει στο σπίτι του».

Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς βρέθηκε η κροτίδα στα χέρια του, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν πυρσός. «Στις 21/04/2025 πήγα στο πανηγύρι όπου ο φίλος μου θα έπαιζε μουσική. Γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα βγήκα από το χώρο του πανηγυριού για προσωπικούς μου λόγους. Όταν επέστρεψα στον ίδιο χώρο, πάτησα ένα αντικείμενο, έσκυψα να δω τι είναι και διαπίστωσα ότι ήταν ένα μπλε χάρτινο αντικείμενο που στο πάνω μέρος είχε ένα φιτίλι, το οποίο θεώρησα ότι ήταν πυρσός καθώς δεν έχω καμία σχέση με κροτίδες ή παρόμοια αντικείμενα. Έσκυψα, το πήρα στα χέρια μου και το τοποθέτησα πάνω στο τραπέζι. Μετά από λίγο για να μη βρίσκεται εκτεθειμένο πάνω στο τραπέζι, το έβαλα στην τσέπη του μπουφάν μου».

«Ακούστηκαν φωνές και είδα τον Άρη να πέφτει κάτω», ισχυρίστηκε κατά την περιγραφή που έκανε στους αστυνομικούς για τη στιγμή του ατυχήματος. «Γύρω στις 6:00 το πρωί ενώ ήμασταν στην πίστα και χορεύαμε, έδειξα στον Άρη το αντικείμενο και του το έδωσα χωρίς να είναι αναμμένο. Προφανώς, και ο ίδιος δε γνώριζε τι είναι και σε δύο λεπτά είδα τον Άρη να ανάβει το αντικείμενο. Ακούστηκαν φωνές και συγκεκριμένα από τον τραγουδιστή… να πετάξει το αντικείμενο και στη συνέχεια ακούστηκε ένα ‘μπαμ’ και είδα τον Άρη να πέφτει κάτω. Ποτέ δε θα έκανα κακό σε κάποιον άνθρωπο πόσω μάλλον στον Άρη που είναι αδερφικός μου φίλος. Δεν ήρθα να καταθέσω νωρίτερα καθώς λόγω της φιλίας που έχω με τον Άρη, ήμουν σοκαρισμένος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.