ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άγιοι Ανάργυροι: Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις για τον 39χρονο δολοφόνο – «Χειριστικός με επιλεκτική αμνησία»

Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο

Άγιοι Ανάργυροι: Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις για τον 39χρονο δολοφόνο – «Χειριστικός με επιλεκτική αμνησία»

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων για τον 39χρονο δράστη της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους που παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Αττικόν» καθώς αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο 39χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων αναφέρουν ότι ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ γίνεται λόγος για χειριστικές συμπεριφορές.

«Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας. Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού» αναφέρει η γνωμάτευση του πρώτου ψυχιάτρου.

«Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης» υπογράμμισε ο δεύτερος ψυχίατρος στην γνωμάτευσή του.

Πώς έκανε θηλιά με τους επιδέσμους και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος – Το χρονικό

Με τη γάζα που του είχαν βάλει οι γιατροί στο κεφάλι, όταν αυτοτραυματίστηκε, αφότου σκότωσε με μαχαίρι την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την προφυλάκισή του ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Κάθε 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου.

Στις 00:25 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, καθώς είχε προσπαθήσει να απαγχονιστεί με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε κάλεσε συναδέλφους του για βοήθεια. Αμέσως έκοψαν τον επίδεσμο και ο 39χρονος μεταφέρθηκε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος. Ωστόσο, ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύναμος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.