ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι με την αστυνομία στο Αίγιο όταν επιχείρησαν να κλείσουν την Ολυμπία Οδό

Μ.Βορίδης: «Θα δείτε τον πρωθυπουργό με ανοιχτούς δρόμους»

Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι με την αστυνομία στο Αίγιο όταν επιχείρησαν να κλείσουν την Ολυμπία Οδό

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ αστυνομίας και αγροτών της Αιγιάλειας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί για 6η μέρα στον Σελινούντα.

Ακολούθησε πορεία με πανό, με τους αγρότες να επιχειρούν να κλείσουν και την Ολυμπία Οδό, βρίσκοντας όμως στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που θέλησαν να τους αποτρέψουν.

Οι αγρότες προχώρησαν στο κλείσιμο της οδού για περίπου 20 λεπτά.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και το ενδεχόμενο συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, ήταν το βασικό θέμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Και, στρέφοντας τα βέλη του κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, είπε ότι «αυτοί οι οποίοι πίεζαν για μείωση της βασικής ενίσχυσης και για υποκατάσταση των ενισχύσεων με τα οικολογικά σχήματα […] ήταν τα κόμματα της Αριστεράς και οι Σοσιαλιστές. Όταν πάει την επόμενη φορά ο κ. Κασσελάκης (σ.σ. στους αγρότες) να πει αν συμφωνεί ότι πρέπει να περιορισθούν περαιτέρω οι χρηματοδοτήσεις που παίρνουν οι αγρότες μας». Στον αντίποδα, συνέχισε, «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι κυβερνήσεις της Δεξιάς στην Ευρώπη στήριζαν τους αγρότες […] δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν οι αριστεροί στην Ελλάδα», συμπέρανε.

Για τον διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες

Ως προς το διάλογο κυβέρνησης – αγροτών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εξετάζει τα αιτήματά τους και «θα επανέλθουμε». Στο σημείο αυτό δε, ο υπουργός Επικρατείας διαχώρισε τα αγροτικά αιτήματα στα μη υλοποιήσιμα και σε αυτά που «απαιτούν δουλειά, αλλά είμαστε στρατηγικά στο ίδιο μήκος κύματος». Με την παρατήρηση εξ άλλου, ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά», επεσήμανε ότι υπάρχουν και «ζητήματα που δεν είναι σκληρά δημοσιονομικά, έχουν οικονομικό όφελος για τους αγρότες και τα οποία μπορούμε να δούμε».

Ειδικότερα για το ραντεβού Κ. Μητσοτάκη και αγροτικής ηγεσίας, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό «πρέπει να είναι παραγωγική και όχι για να γίνει. Εργαζόμαστε όλοι στην κατεύθυνση αυτή». Επανέλαβε δε, τη θέση του πρωθυπουργού, «ανοιχτοί δρόμοι, ανοιχτός διάλογος». Και, παρ’ ότι «προφανώς κάποιοι αγρότες έχουν κομματική ταυτότητα, αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο θα συζητήσουμε». Επιπλέον, «ποτέ ο πρωθυπουργός δεν έχει αρνηθεί μια συνάντηση επί της αρχής. Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: ανοιχτοί δρόμοι. Κλειστοί δρόμοι, ίσον όχι συζήτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ, όπως είχε την ευκαιρία να δηλώσει στη συνέχεια, «οι αγρότες ξέρουν ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση, η οποία έχει σταθεί δίπλα τους σε κάθε στιγμή. Ένα δισεκ. ευρώ έχει πάρει ο ΕΛΓΑ στην τετραετία». Ακόμη, «υπήρξε μια τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία, για την οποία έχουν ήδη δοθεί 180 εκατ. Τα ποσά είναι πολύ μεγάλα», συμπέρανε και προσέθεσε ότι «σύστημα αποζημιώσεων προ τετραετίας δεν υπήρχε […] αυτή η κυβέρνηση το έχει κάνει».

Και, στο πολιτικό «δια ταύτα», «έτσι όπως μας ψήφισαν (σ.σ. οι αγρότες) το καλοκαίρι, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης. Ακούμε με πολλή προσοχή αυτά που μας λένε οι αγρότες μας και εξαντλούμε κάθε περιθώριο για τη στήριξή τους».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.