ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πεδίο μάχης» Θεσσαλονίκη και Αθήνα με φωτιές και μολότοφ μετά τις πορείες για τον Α.Γρηγορόπουλο (φωτό-βίντεο) (upd2)

35 προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Πεδίο μάχης» Θεσσαλονίκη και Αθήνα με φωτιές και μολότοφ μετά τις πορείες για τον Α.Γρηγορόπουλο (φωτό-βίντεο) (upd2)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 22:39). Συνολικά 35 προσαγωγές καταγράφηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην 14η επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 35 προσαγωγές στα επεισόδια, οι 19 σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες 16 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, οι 6 έγιναν πριν καν ξεκινήσει η πορεία και οι υπόλοιπες 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης (6.12.2022).

Χάος επικράτησε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, με αναρχικούς να πετούν μολότοφ και να βάζουν φωτιά σε κάδους.

Ομάδα αναρχικών που αποσπάστηκε από την πορεία κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων, έβαλε φωτιά σε κάδους και πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στην περιοχή βρέθηκε και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., για να σβήσει τις φωτιές.

Παράλληλα, στην οδό Ακαδημίας, στην Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια, τα πάντα καίγονται στην «μνήμη Γρηγορόπουλου» και για διαμαρτυρία με αφορμή τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Ρομά.

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη όπου το κλίμα δεν άργησε να γίνει έκρυθμο, λίγο μετά το τέλος της πορείας. Δεκάδες άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατευθύνθηκαν στην οδό Ολυμπιάδος και, αφού έστησαν οδοφράγματα, στη συνέχεια έτρεξαν προς το τουρκικό προξενείο, όπου εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, και το κυνηγητό συνεχίστηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Από τα σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια έχουν προκληθεί φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και σε δεκάδες κάδους απορριμάτων, που πυρποληθηκαν από τους κουκουλοφόρους.

Έξω από το τουρκικό προξενείο της πόλης, κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, δεκάδες μολότοφ δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν 16 προσαγωγές, ενώ η ένταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 21:00. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού (αύρα) της Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.