ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλεξανδρούπολη: «Δωμάτιο αποσυμπίεσης» χαρακτήριζε την αποθήκη που κλείδωνε τα παιδιά η βρεφονηπιοκόμος

«Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες»

Αλεξανδρούπολη: «Δωμάτιο αποσυμπίεσης» χαρακτήριζε την αποθήκη που κλείδωνε τα παιδιά η βρεφονηπιοκόμος

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι γονείς των παιδιών στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από την είδηση ότι μία βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά σε μια αποθήκη.

Συγκεκριμένα σε μία μικρή, δίχως φως αποθήκη κατηγορείται ότι κλείδωνε παιδάκια τριών ετών, μια βρεφονηπιοκόμος στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη, ενώ όπως καταγγέλλουν γονείς, κάποιες φορές δεν δίσταζε να τα δένει και σε μία καρέκλα.

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης έφερε στο φως πατέρας ενός παιδιού και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Η 40χρονη όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

«Η δασκάλα έβαζε τα παιδιά όταν ήταν ζωηρά στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν»

Για το τι πέρασε η κόρη της περιέγραψε η μητέρα της: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουνε. Το παιδί μου ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Κάποια άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος για την παιδαγωγό που έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη

Ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα!»: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Έχουν δρομολογηθεί όλα όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Θα προσλάβουμε νέο προσωπικό για να λειτουργήσει το τμήμα εύρυθμα».

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.