ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών μετά τον θάνατο του Ρομά – «Τρέμουν» νέες ταραχές

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών μετά τον θάνατο του Ρομά – «Τρέμουν» νέες ταραχές

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο, υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματά του, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στον απόηχο των επεισοδίων που προκάλεσαν οι Ρομά, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του ανήλικου ομόφυλού τους, οι Αρχές αναμένουν νέο ξέσπασμα μετά την τραγική είδηση θανάτου του 16χρονου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, μετά από εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπέγραψε διαταγή, με την οποία ανακαλούνται όλες οι άδειες των αστυνομικών.

Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρεται ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους». Η εντολή διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), προκειμένου να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά το τέλος της βάρδιάς τους.

Όλες οι αστυνομικές ομάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περιοχές όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια, θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έχουν συγκεντρωθεί στη Δυτική Αττική, ενώ ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία και στο κέντρο, όπου μετά τις 7 θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.