
Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από το σχολείο της 17χρονης που σκοτώθηκε χθες Τρίτη (12/5) όταν έκανε «βουτιά θανάτου» μαζί με παιδική της φίλη από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη.
Οι συμμαθητές της πήγαν σήμερα (13/5) στο σχολείο με δάκρυα στα μάτια, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα για να τα αφήσουν στο θρανίο του αδικοχαμένου κοριτσιού ενώ άλλοι στέκονται αμίλητοι.
Κανείς δεν τους μπορεί να πιστέψει πως η 17χρονη πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της και όλοι στα χείλη τους έχουν ένα αναπάντητο «γιατί;».
«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η άλλη 17χρονη
20 γιατροί έχουν «πέσει» από πάνω της, προσπαθώντας να την βοηθήσουν. Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου και μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργείο.
Η ιατρική ομάδα που έχει αναλάβει την θεραπεία της, περιμένει αγωνιωδώς το πότε θα σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά ώστε να προχωρήσουν σε σειρά επεμβάσεων.

Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα μεταβεί στο σχολείο, ώστε να παράσχει ψυχολογική βοήθεια στους συμμαθητές των κοριτσιών.
Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς όλους για διαχείριση του περιστατικού «με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία, υπευθυνότητα και επίγνωση της ιδιαίτερης βαρύτητας και ευαισθησίας των πληροφοριών, με απόλυτο σεβασμό στα παιδιά, στις οικογένειές τους και στη σχολική κοινότητα».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.