ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη

Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, βρίσκεται πλέον το βούλευμα αποφυλάκισης του προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, Νίκου Σειραγάκη που είχε φυλακιστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, με νομικούς να εκτιμούν ότι έχει σημαντικά περιθώρια ώστε ο προπονητής να επιστρέψει στις φυλακές.

Και όμως, αυτός ο προπονητής μπάσκετ σε ομάδα του Ρεθύμνου, που δώδεκα χρόνια πριν σόκαρε το πανελλήνιο και προκάλεσε τόσο πόνο στα παιδιά και τις οικογένειές τους, είναι πλέον ελεύθερος, έχοντας εκτίσει ποινή μόλις 12 χρόνων και έξι μηνών.

«Θα το πω όπως έχω συνηθίσει να το διατυπώνω. Αυτή η αποφυλάκιση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνικά αποδεκτή απολύτως», λέει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Ο προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε απολύτως νόμιμα, καθώς τα 1.300 μεροκάματα στη φυλακή και η καλή διαγωγή προσμετρήθηκαν, ενώ είχε ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Τώρα, με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε να διερευνήσει το βούλευμα βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο 59χρονος προπονητής, αυτό ίσως αλλάξει.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει ξανά στη φυλακή;

– Πιστεύω ναι. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να ερευνηθούν οι οροί και οι προϋποθέσεις και, από καθαρά νομική άποψη, να οδηγηθεί εκεί από όπου ήρθε».

Όπως έλεγε ο παιδεραστής σε συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή, τα όσα έκανε δεν ήταν παράνομα.

«Σε δέκα χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.