Ελπίζουμε αυτή την φορά να είμαστε με την «σωστή πλευρά της ιστορίας». Δύο φορές σε «λάθος πλευρά» σημαίνει ότι «καίγεσαι»...

Απάτη Final Four: Στη δημοσιότητα μηνύματα της 38χρονης δημοσιογράφου με τα θύματά της

Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη

Απάτη Final Four: Στη δημοσιότητα μηνύματα της 38χρονης δημοσιογράφου με τα θύματά της

Στη δημοσιότητα ήρθαν μηνύματα της 38χρονης δημοσιογράφου, η οποία κατηγορείται για εξαπάτηση πολιτών, αναφορικά με το Final Four.

Xρησιμοποιώντας την παλιά της επαγγελματική ιδιότητα, τις επαφές της και μια πειστική προσέγγιση, έκλεινε συμφωνίες για ανύπαρκτα αεροπορικά εισιτήρια και ταξιδιωτικά πακέτα.

Η 38χρονη PR οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ, ήδη έχει λάβει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν πολλοί εξαπατηθέντες από την κατηγορουμένη που φαίνεται να δρούσε ως ταξιδιωτική πράκτορας τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο. Η ίδια φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Έμπειρος δημοσιογράφος που συνεργάστηκε μαζί της στο παρελθόν και παραλίγο να πέσει στα «δίχτυα» της αποκάλυψε:

«Την είχα γνωρίσει σε μια αποστολή στην Τήνο, όπου με είχε βοηθήσει πολύ με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Ήταν δικτυωμένη παντού. Δεν υποψιάστηκα τίποτα. Κάποια στιγμή μου έστειλε ένα μήνυμα που με έκανε να παγώσω. Κόντεψα να την πατήσω κι εγώ. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το πακέτο για Νέα Υόρκη. Ένας Θεός ξέρει πώς δεν το έκανα», αναφέρει.

Η δημοσιογράφος ξεκινούσε πάντα με φιλικούς, σχεδόν «παρεΐστικους» τόνους, για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τα άτομα που επικοινωνούσε.

Σε συνομιλία που ήρθε στη δημοσιότητα, ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα όμορφη !!!!!!!!! Τι κάνετε ;;;;;; Λέω του Γιάννη όλα τα έχω βρει για τον γάμο μας και το … τραγουδήσει! Πες μου πότε θα με παντρευτείς. Τον πειράζω». minima-apati.jpg

Στη συνέχεια ακολουθούσε η «πρόταση – προσφορά»:

«Λοιπόν, σου στέλνω για να σου πω ότι μου έχουν μείνει από ένα γκρουπ tickets direct με Emirates για Νέα Υόρκη, ανοιχτά για 1 χρόνο στα 530€, πήγαινε έλα φυσικά!»

Το μήνυμα στάλθηκε στις 18 Ιουλίου 2023, και συνοδευόταν από μια ασαφή επεξήγηση, με στόχο να πιεστεί ο παραλήπτης να «αρπάξει» τη δήθεν ευκαιρία.

Η δράση της βασιζόταν στην πώληση ανύπαρκτων εισιτηρίων, που φαινομενικά προέρχονταν από «μαζικές κρατήσεις» ή «γκρουπ προσφορές» αεροπορικών εταιρειών. Οι πελάτες πλήρωναν προκαταβολικά, αλλά τα εισιτήρια δεν εκδίδονταν ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.