ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτο περιστατικό στο Βόλο: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γραφείο τελετών με δήθεν «ξεχασμένη» κηδεία

Άνδρας κάλεσε την ιδιοκτήτρια με το πρόσχημα ότι της χρωστούσε λεφτά από… ξεχασμένη κηδεία

Απίστευτο περιστατικό στο Βόλο: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γραφείο τελετών με δήθεν «ξεχασμένη» κηδεία

Νέα απόπειρα απάτης με υποψήφιο θύμα μια ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών, σημειώθηκε στο Βόλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας με ξένη προφορά τηλεφώνησε χθες το απόγευμα από ελληνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου σε γραφείο τελετών του Βόλου ζητώντας αρχικά συγγνώμη επειδή «ξεχάσαμε να σας πληρώσουμε για την κηδεία», αναφερόμενος σε τελετή δήθεν συγγενικού του προσώπου που είχε γίνει το Μάιο.

Στη συνέχεια, ζήτησε από την ιδιοκτήτρια έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα.

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου παραξενεύτηκε και ζήτησε από το σύζυγο και την κόρη της να ελέγξουν αν έχουν κάποια οικονομική εκκρεμότητα στο σχετικό όνομα, κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε.

Η ιδιοκτήτρια, ωστόσο, θεώρησε ότι μπορεί να είναι κάποια παλιά εκκρεμότητα και έδωσε τον τραπεζικό της λογαριασμό στον άνδρα.

Άμεσα έλαβε ένα email με ένα σύνδεσμο, τον οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να «ανοίξει» ώστε να λάβει τα χρήματα.

Η ανυποψίαστη επιχειρηματίας «άνοιξε» το σχετικό σύνδεσμο και οδηγήθηκε σε ένα περιβάλλον που έμοιαζε με την ιστοσελίδα της τράπεζάς της όπου της ζητούνταν να συμπληρώσει τα στοιχεία χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Τελικά, και αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά, έκλεισε τη σελίδα χωρίς να βάλει τα στοιχεία της.

Το θράσος, ωστόσο, του επιτήδειου που προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να της αποσπάσει χρήματα δε σταμάτησε εδώ, αφού ο άνδρας κάλεσε εκ νέου στο γραφείο τελετών για να τη ρωτήσει αν ακολούθησε τα βήματα που της είπε.

Η επιχειρηματίας του απάντησε πως το web banking της είναι μπλοκαρισμένο και ζήτησε να της καταβάλλει τα χρήματα και θα τα δουν μέσω του ATM της τράπεζας.

Ο απατεώνας κατάλαβε τότε ότι έγινε αντιληπτός και έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να προσπαθήσει περαιτέρω να πείσει την επιχειρηματία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια η γυναίκα επικοινώνησε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνοντας για ό,τι της συνέβη, με την υπηρεσία να της ζητά να απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.