Καλή Σαρακοστή κι ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Απόβαση 71 μουσουλμάνων αλλοδαπών σε Λέσβο και Φαρμακονήσι – Θα μεταφερθούν στην Αττική

Ανίκανες οι Αρχές να αναχαιτίσουν το κύμα εισβολών αλλοδαπών

Απόβαση 71 μουσουλμάνων αλλοδαπών σε Λέσβο και Φαρμακονήσι –  Θα μεταφερθούν  στην Αττική

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλοίο της λιμενικής υπηρεσίας εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Λέσβου.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοο σκάφους δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του πλοίου καθώς και του βοηθητικού του σκάφους και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο προσέγγισε την ακτή, όπου αποβίβασε χωρίς κανένα πρόβλημα τους αλλοδαπούς επιβαίνοντές του, ενώ ο χειριστής του διέφυγε στην ευρύτερη περιοχή.

Κατόπιν ερευνών από στελέχη Λιμενικού εντοπίστηκε ο 39χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αζερμπαϊτζάν) χειριστής του ταχυπλόου και συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/05 «Περί αλλοδαπών», του Ν.5038/23 «Νέος Κώδικας Μετανάστευσης», του Ν.5226/25 «Περί αλλοδαπών» καθώς του άρθρου 306 «Έκθεση», του άρθρου 167 «Απειλή» και του άρθρου 169 «Απείθεια» του Π.Κ. αλλά όχι για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Παράλληλα εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνολικά τριάντα ένας (31) αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η λιμενική υπηρεσία της Λέρου για την ύπαρξη ατόμων στο Φαρμακονήσι. Ακολούθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Φαρμακονησίου, όπου εντόπισαν συνολικά 40 αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι του Λακκιού Λέρου και στη συνέχεια σε κέντρο παραμονής του νησιού.

Και οι 71 αλλοδαποί θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.