ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

AΠΘ: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τους δράστες που βανδάλισαν τα τουρνικέ (φώτο)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

AΠΘ: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τους δράστες που βανδάλισαν τα τουρνικέ (φώτο)

Έρευνες για τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι σε μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), έξω από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διεξάγονται “επισταμένες αναζητήσεις” για τους δράστες στο πλαίσιο προανάκρισης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και «εισήλθαν αιφνιδίως στο Κτίριο Διοίκησης» προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα, ενώ κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων, περί τις 13.05, ομάδα εκ των συγκεντρωθέντων εισήλθε αιφνιδίως στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης, προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου.

Σημειώνεται πως όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις οικείες Πρυτανικές Αρχές.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται ήδη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.