ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αράχωβα – Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: «Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το σκυλί με κάποιον άνθρωπο»

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ: «Οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποια ποινή και ο ιδιοκτήτης»

Αράχωβα – Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: «Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το σκυλί με κάποιον άνθρωπο»

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ που κατέληξε στην Αράχωβα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης (14/12) προχώρησε σε μια σοβαρή αποκάλυψη, καθώς τόνισε πως «υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το σκυλί με κάποιον άνθρωπο».

Η ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου αποκάλυψε πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ. Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες.

Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθει πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε.

Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός (σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος» πρόσθεσε.

«Οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποια ποινή και ο ιδιοκτήτης»

Για την υπόθεση του χάσκι μίλησε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποια ποινή και ο ιδιοκτήτης.

«Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων» δήλωσε.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχέση με το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου είπε: «Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.