ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άρτα: Εξαπάτησαν μοναστήρι με υποτιθέμενη δωρεά

Οι δράστες κατάφεραν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς της μονής Κάτω Παναγιάς στην Άρτα

Άρτα: Εξαπάτησαν μοναστήρι με υποτιθέμενη δωρεά

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς της μονής Κάτω Παναγιάς στην Άρτα με το πρόσχημα ότι θα έκαναν… δωρεά ύψους 5.000 ευρώ και μετέφεραν σε δικούς τους λογαριασμούς όσα χρήματα βρήκαν!

Η απάτη εκτυλίχθηκε στις 25 Αυγούστου και εξιχνιάστηκε τέσσερις μήνες μετά από την Ασφάλεια Άρτας, από την έρευνα της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία των τριών Ελλήνων δραστών, μιας 50χρονης, μιας 20χρονης και ενός 19χρονου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη της, της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι και της έστειλε e-mail ζητώντας τους τραπεζικούς κωδικούς του e-banking της μονής, δήθεν για να καταθέσει απευθείας τα χρήματα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε, περιείχε ένα link που την ανακατεύθυνε σε “μαϊμού” ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας, στην οποία η υπεύθυνη καταχώρησε τους κωδικούς παραχωρώντας έτσι πρόσβαση στους απατεώνες, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν 7.840 ευρώ από τον λογαριασμό της μονής σε δικούς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την καταγγελία της μοναχής, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση και τελικά ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.