ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άρτα: Βουλγάρα εξαπάτησε 84χρονη και της πήρε 10.000 ευρώ

Η γυναίκα η οποία θεωρείται μέλος ευρύτερου κυκλώματος, τηλεφώνησε προσποιούμενη στενό συγγενικό της πρόσωπο

Άρτα: Βουλγάρα εξαπάτησε 84χρονη και της πήρε 10.000 ευρώ

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης από την οποία άρπαξε 10.000 ευρώ στην Άρτα.

Η απάτη με θύμα την 84χρονη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (21/1) όταν η γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία θεωρείται μέλος ευρύτερου κυκλώματος, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και την έπεισε να τη δώσει χρήματα προσποιούμενη στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Η 84χρονη από την Άρτα αφού πείστηκε από τη Βουλγάρα ακολούθησε τις υποδείξεις της και πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ η απάτη λειτουργούσε ως εξής: Μέλος του κυκλώματος, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.

Εκτός από την γυναίκα από τη Βουλγαρία ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του κυκλώματος.

Η Βουλγάρα συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (22/1) στο συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συλληφθείσα προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.