ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αθήνα: Σύλληψη Ιορδανού διακινητή παράνομων μεταναστών

Ήταν μέλος κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Αθήνα: Σύλληψη Ιορδανού διακινητή παράνομων μεταναστών

Στη σύλληψη ενός 51χρονου Ιορδανού που κατηγορείται για διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, προχώρησαν οι Αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, κλοπή και αποδοχή, καθώς και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση του 51χρονου, ως μέλους του κυκλώματος και κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος.

Ο 51χρονος, όπως διαπιστώθηκε διατηρούσε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που εξυπηρετούσαν την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

Στο ένα διαμέρισμα, που διέμενε και ο ίδιος, έκρυβε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία εμπορευόταν σε τιμές που κυμαίνονταν από 150 έως 600 ευρώ. Το δεύτερο διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε «άτυπο ξενώνα» με κουκέτες, στο οποίο κρύβονταν αλλοδαποί που διακινούσε το κύκλωμα, καταβάλλοντας επιπλέον χρηματικό ποσό στον 51χρονο.

Από τις αστυνομικές έρευνες στα συγκεκριμένα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εννέα άδειες διαμονής, 4 διαβατήρια, 2 δελτία ταυτότητας, συσκευή ανίχνευσης πλαστών εγγράφων, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και ταχυδρομικών αποστολών, ιατρικός εξοπλισμός και χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται, ότι όλα τα κατασχεθέντα έγγραφα είναι τρίτων προσώπων, αμφιβόλου γνησιότητας και διαφόρων χωρών. Σε ό,τι αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό είναι εξειδικευμένος και επαγγελματικός, μεγάλης οικονομικής αξίας και διερευνάται η νομιμότητα της κατοχής του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.