ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αττική: Καταδικαστική απόφαση για οδηγό ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή εξαιτίας του σκύλου οδηγού της

«Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Αττική: Καταδικαστική απόφαση για οδηγό ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή εξαιτίας του σκύλου οδηγού της

Για πρώτη φορά εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη (23/6), καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα, εξαιτίας του σκύλου-οδηγού που χειριζόταν, σύμφωνα με τον γνωστό τυφλό δικηγόρο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βαγγέλη Αυγουλά.

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador», γράφει χαρακτηριστικά.

«Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ο κ. Αυγουλάς κάνει λόγο για «παραδειγματική κρίση της δικαιοσύνης» και σημειώνει ότι «η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή, όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!».

«Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξή τους στην υπόθεση», καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.