Η ομάδα των έξι κακοποιών διέπραττε ληστείες χτυπώντας άγρια τα θύματα

Πολυσχιδείς εγκληματικές δραστηριότητες είχε αναπτύξει στην Αχαΐα μια σπείρα που λήστευε πεζούς με την χρήση βίας ή τους ξάφριζε με τη μέθοδο της απασχόλησης, αλλά έκανε και διαρρήξεις με λεία άνω των 44.000 ευρώ! Μεταξύ των μελών της, ήταν και ένας 17χρονος που κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά τις δυο καταδίκες που είχε στην “πλάτη” του.

Οι έξι Έλληνες κακοποιοί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα και στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Πατρών βάσει της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Τουλάχιστον από τα μέσα του 2021, οι δράστες περνούσαν με οχήματα από διάφορες περιοχές και στοχοποιούσαν πεζούς, σπίτια και οχήματα και στη συνέχεια διέπρατταν ληστείες χτυπώντας άγρια τα θύματα, κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και διαρρήξεις. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν διαπράξει δύο ληστείες, μια σε πεζό στην Πάτρα και μια σε οδηγό φορτηγού στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, επτά διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα, έξι κλοπές σε πεζούς και οδηγούς οχημάτων στην Πάτρα και δύο διαρρήξεις σε σπίτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο 17χρονος εγκλείστηκε στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπως του είχε επιβληθεί με τις δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πατρών για ληστεία και κλοπή που εκκρεμούσαν σε βάρος του.