Αχαΐα: Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που σκότωσε γιαγιά και εγγονή

Το περιστατικό είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2019

Αχαΐα: Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που σκότωσε γιαγιά και εγγονή

Σε 7 χρόνια καταδικάστηκε ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγορούμενος οδηγός του μοιραίου ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε στις Καμάρες Αχαΐας, κοντά στο Αίγιο, τη γιαγιά και το εγγονάκι της.

Το Ναυτοδικείο Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του για την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2019.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 32χρονο δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την άσκηση έφεσης και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

H απόφαση απένειμε δικαιοσύνη, λέει ο συνήγορος της οικογένειας

O συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων Μαρίνος Σκανδάμης μετά την απόφαση, δήλωσε: «H απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά απένειμε δικαιοσύνη σε αυτήν την τραγική υπόθεση. Βεβαίως τον πόνο και το πένθος της οικογένειας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε δικαστήριο, διότι τα βαθιά ψυχικά τραύματα των μελών της που έχασαν τους ανθρώπους τους είναι ισόβια. Αναμένουμε την επικύρωση της απόφασης και από το Εφετείο».

Το χρονικό της τραγωδίας
Το απίστευτο τροχαίο δυστύχημα, με θύματα την 67χρονη και το μόλις λίγων μηνών εγγονάκι της, σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2019 στις Καμάρες, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού κοντά στη στροφή που οδηγεί στον οικισμό Μπαρμπουναίικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 28χρονος τότε οδηγός του ΙΧ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κυριολεκτικά καβάλησε το πεζοδρόμιο, χτυπώντας τη γιαγιά με το μωράκι που βρισκόταν στο καρότσι του και τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και οι αρχές που ειδοποιήθηκαν, αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, εντοπίζοντάς τον λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκαταλείποντας το ΙΧ του και πέφτοντας στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.