ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αύριο απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τα επόμενα βήματα μετά τη σύλληψή της

Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς 

Αύριο απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τα επόμενα βήματα μετά τη σύλληψή της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Η 33χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 12:00 το μεσημέρι θα κληθεί να απολογηθεί για όσα την κατηγορούν, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Η ίδια πιθανότητα θα αρνηθεί να ομολογήσει εγκληματική ενέργεια, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν ότι η 33χρονη παραμένει ατάραχη και ψυχρή σε μεμονωμένο κελί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι τρεις καταθέσεις «φωτιά» και φυσικά ο εντοπισμός της ουσίας κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση στο αίμα του παιδιού είναι τα αδιάσειστα στοιχεία βάσει των οποίων συνελήφθη η 33χρονη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Αναζητούν πώς έφτασε η κεταμίνη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για να ανευρεθεί η πορεία της κεταμίνης, θανατηφόρα δόση της οποίας χορηγήθηκε στο 9χρονο παιδί. Η δόση που χορηγήθηκε στο παιδί επέφερε το θάνατο το πολύ σε 20 λεπτά. Το διάστημα αυτό, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που ελήφθησαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με το παιδί ήταν η μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Καθοριστικές για την σύλληψη της 33χρονης ήταν οι καταθέσεις τριών ατόμων, φυσικά του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη αλλά και μιας νοσηλεύτριας στο Παίδων και ενός καρδιολόγου στο Ωνάσειο. Τα στοιχεία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να είναι συντριπτικά.

Για την ανεύρεση της πορείας της κεταμίνης θα ερευνηθούν οι συσκευές που κατασχέθηκαν χθες από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Μια smart τηλεόραση, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα, κάρτες sim εικάζεται ότι θα «μιλήσουν» και θα δώσουν στοιχεία για το πώς η Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Από το εργαστήριο φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι το 9χρονο κορίτσι είχε στο σώμα του 6 mg ανά ml αίματος.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και τις καταθέσεις γιατρών & νοσηλευτών προκύπτει ότι η Πισπιρίγκου γνώρισε όλη την φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας, αναλυτικά, και την έδινε και μόνη της από την γαστροστομία και ενδοφλέβια. «Τα έχω τα φάρμακα και ξέρω να τα δίνω», φέρεται να έλεγε στο νοσηλευτικό προσωπικό.

«Θέλω να μάθω από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε;», δήλωσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του «Μπαμ».

Τα επόμενα βήματα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας και την σύλληψη της μητέρας της, αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι σημαντικές εξελίξεις θα υπάρχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ίσως και πριν από το Πάσχα.

Ήδη, σε πρώτο στάδιο έχει γίνει μια συλλογή εγγράφων και ιατρικών φακέλων των δύο παιδιών, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για τα δύο παιδιά, από τα αποθηκευμένα δείγματα αίματος και ιστών.

Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Δίωξης Εγκληματών  κατά ζωής σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πάτρας θα αρχίσει έρευνα για τα αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς της 33χρονης. Θα ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς  που ασχολήθηκαν με την υπόθεση,  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» και η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, «η έρευνα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα, πρόκειται να ξεκινήσει και είναι μία υπόθεση που μπορεί να δώσει διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα, καθώς εκτός από το θάνατο των τριών παιδιών μπαίνει στο κάδρο και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς, που αν δεν έχει δολοφονηθεί, έχει πέσει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκεί που θα δώσουν βάση οι Αρχές, είναι η οικονομική εκμετάλλευση της μοναχικής γυναίκας, τι απέγινε η περιουσία της, και τι απέγιναν τα μετρητά που είχε από την εκποίηση. Αν αποδειχθεί ότι υπήρχε πληρεξούσιο προς τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλαδή το σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα αντιληφθούμε όλοι, πάρα πολλά για τη σχέση αυτού του ζευγαριού και για τη συμπεριφορά του πατέρα όταν ένα μετά το άλλο τα παιδιά έφευγαν από τη ζωή», τόνισε η Ιωάννα Μάνδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.