Αυτός είναι ο Πάτερ Αντώνιος – Ο εμπνευστής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Σήμερα η «Κιβωτός» έχει παραρτήματα στην Αθήνα, την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου, τον Βόλο, την Καλαμάτα

Αυτός είναι ο Πάτερ Αντώνιος – Ο εμπνευστής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Ο εμπνευστής και δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι ο άνθρωπος που όλοι κρέμονται από τα χείλη του και περιμένουν απαντήσεις μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής και εμπνευστής της «Κιβωτού του Κόσμου», μιλώντας στο MEGA και τη Νίκη Λυμπεράκη την περασμένη Δευτέρα, είχε πει ότι στις δομές υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των παιδιών.

«Προσπαθώ να εστιάζω στο όμορφο και το καλό και όποιος θέλει μπορεί και το καταφέρνει στη ζωή του. Πάντα υπάρχει κάτι καλό και μέσα στο κακό».

«Έτσι ξεκίνησα την Κιβωτό»
Όλα ξεκίνησαν έχει πει ο πατέρας Αντώνιος καθώς ο ίδιος έβλεπε από το παράθυρό του νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση και αποφάσισε να τα βοηθήσει.

«Ο θεός δεν βλέπει αυτό που είμαστε, βλέπει αυτό που μπορούμε να γίνουμε».

Σήμερα η «Κιβωτός» έχει παραρτήματα στην Αθήνα, την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου, τον Βόλο, την Καλαμάτα. Ο ίδιος ο πάτερ Αντώνιος θα εμφανιστεί συχνά σε βίντεο σε όλα τα παραρτήματα.

Μεγάλο μέρος των αναγκών καλύπτεται με δωρεές που όμως δεν φτάνουν όπως όλα δείχνουν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Οι δωρεές της «Κιβωτού»
Μισθοί παιδαγωγών και κοινωνικών λειτουργών:

Ανάγκη: 16.800€ (2/12/17)

Κάλυψη: 3.500€ (25/10/21)

ΔΕΚΟ

Ανάγκη: 5.000€ (1/12/17)

Κάλυψη: 1.100€ (6/10/21)

Ο πατέρας Αντώνιος σε συνέντευξή του θα δηλώσει περήφανος για το έργο της «Κιβωτού».

Η Κιβωτός έχει ενταχθει στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ειδικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ-4 Δ/νση) του Υπουργείου Εξωτερικών και εχει Πιστοποίηση ως φορέας παροχής Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η τρικυμία που έχει ξεσπάσει χτυπάει από παντού την «Κιβωτό» που κλυδωνίζεται πια επικίνδυνα.

Τραγική ειρωνεία, μια από τις τελευταίας εκδηλώσεις της ήταν στις 15 Ιανουαρίου στη Χίο που πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την παιδική κακοποίηση και παραμέληση «Τα Αόρατα Τραύματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα αόρατα τραύματα η καταγγελία υποστηρίζει πως ήταν πολύ ορατά. Η έρευνα θα δείξει αν η «Κιβωτός» θα ξαναγυρίσει σε γαλήνια νερά ή θα βυθιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.