ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Blindchat: Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος κομματάρχης της ΝΔ για να εκδίδει τη 12χρονη

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στον τρόπο δράσης του 53χρονου παιδοβιαστή & μαστροπού

Blindchat: Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος κομματάρχης της ΝΔ για να εκδίδει τη 12χρονη

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται «στο φως» για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, οι δύο βιαστές της 12χρονης και μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στον Κολωνό, ενώ νωρίτερα το απόγευμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ.

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και στον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο 53χρονος παιδοβιαστής, και πώς ερχόταν σε επαφή με τους υποψήφιους «πελάτες».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 53χρονος φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ με το υλικό της ανήλικης, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος, σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr.

Ο δράστης είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στην οποία αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από υποψήφιους «πελάτες». Άλλωστε, ο 42χρονος που συνελήφθη ήταν ένας από τους βιαστές της 12χρονης και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Το Blindchat δημιουργήθηκε πριν από εννέα χρόνια, το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind dating σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητά τους. Πρόκειται για μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Η εν λόγω εφαρμογή διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα την ελευθερία σε αυτούς που συνομιλούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, δίνεται παράλληλα η δυνατότητα βιντεοκλήσης αν το θελήσουν οι συνομιλητές.

Η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού είναι προαιρετική. Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν επιθυμούν να μιλήσουν με άντρες ή γυναίκες, ενώ στη συνέχεια δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με την τοποθεσία και την ηλικία των συνομιλητών τους.

Παρά το γεγονός πως η εφαρμογή δεν απαιτεί εγγραφή, ο λογαριασμός στο Blindchat προσφέρει δυνατότητες στους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να προσθέσουν τους συνομιλητές τους στη λίστα των φίλων τους και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που τους επιτρέπουν βρουν άτομα από πρόσφατες συνομιλίες.

Σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας και την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών, υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς του συνομιλητή, αν ο τελευταίος θεωρείται ότι υπήρξε προσβλητικός ή είπε ψέματα σχετικά με το φύλο και είχε σκοπό εξαπάτησης. Η εφαρμογή εξετάζει τη συμπεριφορά του χρήστη και αν το κρίνει αναγκαίο, τον αποκλείει από το Blindchat.

Σημειώνεται ότι η ίδια η εφαρμογή δηλώνει πως απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η υπόθεση της 12χρονης κατά την οποία η πλατφόρμα μετετράπη σε ένα μέσο διάδοσης της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού δεν επαληθεύουν τους όρους της εφαρμογής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.