ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Blue Horizon: Ποιος είναι ο λιμενικός που έλειπε από το πόστο του την ώρα της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη

Ήταν κοντά στα εκδοτήρια τη στιγμή της δολοφονίας

Blue Horizon: Ποιος είναι ο λιμενικός που έλειπε από το πόστο του την ώρα της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη

Ο λιμενικός που ελέγχεται για το περιστατικό της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά είχε πάρει ναυτικό μετάλλιο για πράξη αυτοθυσίας.

Αυτό αποκαλύπτουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, σημειώνοντας την τραγική ειρωνεία: Ο λιμενικός που ελέγχεται σήμερα (σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο) είχε σώσει το 2019 έναν πατέρα και την ανήλικη κόρη του, οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα στην προβλήτα λιμανιού κατά την αποβίβασή τους από πλοίο στο λιμάνι του Κυμασίου στο Μαντούδι.

Ο λιμενικός κατέθεσε μετά το τραγικό περιστατικό με τον Αντώνη ότι είχε χρεωθεί τη μοιραία ημέρα τον κατάπλου-απόπλου διαφόρων πλοίων (μεταξύ αυτών του Blue Horizon), ωστόσο, δεν βρισκόταν στο σημείο την ώρα του βίαιου σπρωξίματος σε βάρος του Αντώνη. Και αυτό γιατί – όπως ανέφερε – ήταν κοντά στα εκδοτήρια για να επιληφθεί άλλου συμβάντος.

Ο συγκεκριμένος λιμενικός, με 15 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα, όπως και οι ανώτεροι του, ελέγχονται τόσο πειθαρχικά (σε εξέλιξη είναι ΕΔΕ) όσο και ποινικά (σε εξέλιξη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων).

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε βραβευτεί από την υπηρεσία του γιατί είχε σώσει – μαζί με συνάδελφό του – δύο ανθρώπους, έναν πατέρα και την ανήλικη κόρη του που είναι ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Ιουλίου 2019 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια αποβίβασης επιβατών ο πατέρας και η κόρη που βρίσκονταν στην προβλήτα του λιμανιού έπεσαν στη θάλασσα.

Ο λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα και περισυνέλεξε – μαζί με συνάδελφό του – τους δύο ανθρώπους. Όπως ανέφερε τότε η υπηρεσία του «αψήφησε τις καιρικές συνθήκες και λειτούργησε με αυτοθυσία». Την ώρα εκείνη βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο λιμάνι του Κυμασίου στο Μαντούδι.

Επίσης, τον περασμένο Αύγουστο πολίτης έστειλε επιστολή στο Λιμενικό με την οποία ευχαριστούσε τον συγκεκριμένο λιμενικό γιατί χάρη στην παρέμβασή του σώθηκε η επιχείρησή του από φωτιά που είχε ξεσπάσει στην οδό Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους.

Τι υποστηρίζει

Όσον αφορά στο περιστατικό της 5ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, ο λιμενικός αναμένεται να υποστηρίξει ότι έλειπε από το πόστο του διότι επιχείρησε να ελέγξει άτομο (Ρομά) που έκρινε ως ύποπτο για σοβαρό περιστατικό που είχε λάβει χώρα δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τότε ένα 14χρονο παιδί είχε βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά σε άθλια κατάσταση. Όπως είπε στους λιμενικούς, είχε πέσει θύμα βιασμού σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και συγκεκριμένα στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ. Ο άντρας που κίνησε τις υποψίες του λιμενικού το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου έμοιαζε, όπως υποστηρίζει ο λιμενικός, με αυτόν που είχε περιγράψει το 14χρονο παιδί. Έτσι αποφάσισε να τον ακολουθήσει για να τον ελέγξει (χωρίς πάντως εν τέλει να προκύψει κάτι σε βάρος του).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.