Daily Telegraph: «Η επίθεση στον αρχαιολόγο της Μυκόνου ήταν επαγγελματική» (φωτο)

«Θυμάμαι ότι πλησίασα το αυτοκίνητό μου και η επόμενη ανάμνηση που έχω είναι όταν με έβαλαν στο ασθενοφόρο»

Daily Telegraph: «Η επίθεση στον αρχαιολόγο της Μυκόνου ήταν επαγγελματική» (φωτο)

Η Daily Telegraph αναφέρθηκε στην είδηση του ξυλοδαρμού του υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρού στη Μύκονο, φέρνοντας στην δημοσιότητα την φωτογραφία του θύματος με τα χτυπήματα στο πρόσωπό του.

Την περασμένη Τρίτη, ο υπάλληλος επέστρεφε σπίτι του και δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από έναν άνδρα μετρίου αναστήματος, όπως ανέφερε μάρτυρας, ο οποίος του προκάλεσε τραύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα.


Η Daily Telegraph αναφέρει πως κατασκευαστές ακινήτων στη Μύκονο κατηγορήθηκαν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση εναντίον του αρχαιολόγου ο οποίος με την σειρά του φέρεται να ανακάλυψε ότι είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία που αφορά την προστασία ιστορικών τοποθεσιών.

«Θυμάμαι ότι πλησίασα το αυτοκίνητό μου και μετά η επόμενη ανάμνηση που έχω είναι όταν με έβαλαν στο ασθενοφόρο», ανέφερε το θύμα της επίθεσης στην Telegraph.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τόσο ο κ. Ψαρρός, όσο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, πιστεύουν ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο και πλέον είναι υπό έρευνα.

«Η επίθεση ήταν επαγγελματική. Ο συνάδελφός μας δεν είχε άλλη επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα, πέρα από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο», είπε η Δέσποινα Κουτσούμπα, η πρόεδρος του Συλλόγου, στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο αρχαιολόγος, εδώ και τρία χρόνια δέχεται πιέσεις για να κάνει τα… στραβά μάτια.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στην αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και του συλλόγου αρχαιολόγων, σχολιάζοντας πως η κ. Μενδώνη έχει επιτεθεί στους αρχαιολόγους στο παρελθόν, αποκαλώντας τους «οπαδούς της οπισθοδρόμησης» και «κολλημένους στα στερεότυπα και την ιδεολογία της εσωστρεφούς κουλτούρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου βρίσκεται σε άμεση επαφή με επιχειρηματίες στη Μύκονο, Μάλιστα πριν έναν μήνα ψηφίστηκαν νόμοι υπερ τους», υποστήριξε η κα. Κουτσούμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.