ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βίντεο από τα επεισόδια στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι – Τα βαγόνια ήταν γεμάτα κόσμο

Άγνωστοι πέταξαν υγρό από μπιτόνι και φώναζαν «κάψτους, κάψτους»

Βίντεο από τα επεισόδια στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι – Τα βαγόνια ήταν γεμάτα κόσμο

Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθαν βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι», την ώρα που τα βαγόνια ήταν γεμάτα με επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις δύο ομάδες αποτέλεσαν άτομα που επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του ΗΣΑΠ από διάφορους άλλους σταθμούς πριν να καταλήξουν στο «Μοναστηράκι» όπου δόθηκε η «μάχη».

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ στον συρμό του ΗΣΑΠ υπήρχαν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν επιβιβαστεί στα βαγόνια χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα βρίσκονταν εν μέσω διασταυρούμενων «πυρών».

@lumi.1973♬ πρωτότυπος ήχος – Luminita Dumitru

Όπως προκύπτει η «μάχη» συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά πριν να υπάρξει τελικά παρέμβαση αστυνομικών που «περιόρισαν» τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, κρανοφόρος που βρισκόταν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψτους, κάψτους».

Σε άλλο βίντεο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι και από τις δύο ομάδες ακούγονται να ανταλλάσσουν ύβρεις και χτυπήματα με καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 14 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης (σ.σ. πρόκειται για τους Ιταλούς δεξιούς που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες υπήρχε και το άτομο που ρίχνει το υγρό από το μπιτόνι, ενώ τρεις εξ αυτών είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε παρόμοια περιστατικά και επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.