ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αύριο τελικά οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αύριο τελικά οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων

Αύριο Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν τελικά οι απολογίες των 12, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης και κατόπιν αυτού η προεδρεύουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης διέκοψε τη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τελευταίος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ειδικός πραγματογνώμονας – εργαστηριακός αναλυτής, Γιώργος Καραθανάσης, ο οποίος έλαβε εντολή από τους συνηγόρους τριών κατηγορουμένων (1ο, 6ο, 12ο) να συντάξει τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό τους, περιγράφοντας χρονικά τις κινήσεις και θέσεις τους σε σχέση με το επίδικο συμβάν.

Στηρίζοντας τα επιστημονικά του συμπεράσματα στην ανάλυση υλικού από κάμερα ασφαλείας και ερασιτεχνικά βίντεο το οποίο βρίσκεται στη δικογραφία, ο μάρτυρας – μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών «τοποθέτησε» τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Συγκρίνοντας το υλικό αυτό ως προς τους χρόνους και προσδιορίζοντας τις θέσεις τους, ο ίδιος συμπέρανε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δεν προσέγγισαν το σημείο του φονικού.

Ως προς την τεκμηρίωση της θέσης αυτής και ειδικότερα για την περίπτωση του 12ου κατηγορούμενου ανέλυσε τα δεδομένα της συσκευής πλοήγησης που διέθετε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και προσδιορίζει την κίνηση του.

Σύμφωνα με το thestival.gr, την ώρα που ο κ. Καραθανάσης απαντούσε σε ερωτήσεις της εισαγγελέως για την ταχύτητα του οχήματος που έστριψε στην Θ. Γαζή ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, Αριστείδης Καμπανός είπε με τρεμάμενη φωνή «η απόκλιση σφάλματος του gps πόσο είναι από ένα δορυφόρο;».

«Στην πληροφορική υπάρχουν δυνατότητες να σφάλει το gps» παραδέχτηκε στη συνέχεια ο κ. Καραθανάσης απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι κανένας εκ των 12 κατηγορούμενων δεν έχει παραδεχθεί ότι χτύπησε τον Άλκη, αν και έχουν αναφέρει ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.