ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Έψαχναν λιγότερους για να έχουν υπεροχή» – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στην εξιχνίαση της δολοφονίας

«Ήταν δώδεκα άτομα. Ήθελαν εκδίκηση»

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Έψαχναν λιγότερους για να έχουν υπεροχή» – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στην εξιχνίαση της δολοφονίας

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για 3η συνεχή συνεδρίαση ο αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την δίκη του Άλκη Καμπανού.

«Ήταν δώδεκα άτομα. Ήθελαν εκδίκηση», δήλωσε κατά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 47χρονος αστυνομικός ο οποίος καταθέτει, για τρίτη ημέρα, ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρνου Άλκη Καμπανού, στην οδό Γαζή, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους συνηγόρους υπεράσπισης σημείωσε ότι «η όλη μας εκτίμηση ήταν ότι έψαχναν λιγότερους από αυτούς οπαδούς του Άρη για να έχουν αριθμητική υπεροχή».

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι οι 12 κατηγορούμενοι δεν φαίνεται να είχαν συγκεκριμένο άτομο ως στόχο αλλά προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση της παρέας του αδικοχαμένου Άλκη. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη. Η επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των 12 κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας δήλωσε μετά την κατάθεση του αστυνομικού ότι «το σημαντικό από τη συγκεκριμένη κατάθεση είναι πως ανέφερε ότι με βάση το πώς έγινε η οπαδική επίθεση στον Άλκη και στους υπόλοιπους δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος.

Δηλαδή ο αστυνομικός επιβεβαίωσε, με βάση το πώς έγινε η επίθεση ότι πρόθεση των συγκεκριμένων δεν ήταν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή αλλά απλά να εμπλακούν σε ένα περιστατικό βίας μεταξύ οπαδών το οποίο είναι σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο».

Ο κ. Λύτρας αιτήθηκε να καταθέσουν στο δικαστήριο οι τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας, που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της δολοφονίας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έπαιξαν το ρόλο τους στην υπόθεση.

«Όποιος ήταν στην αίθουσα κατάλαβε τι είπε ο αστυνομικός. Τώρα το πώς το αντιλαμβάνεται ο κάθε συνάδελφος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός κατηγορουμένου με τόσο σοβαρό κατηγορητήριο είναι υποκείμενο θέμα αλλά και θέμα προσωπικού και νομικού αυτοσεβασμού. Σήμερα ο συγκεκριμένος αστυνομικός έδωσε ακόμη πιο συγκεκριμένες πληροφορίες».

«Οι κατηγορούμενοι όταν κρατούνταν στη ΓΑΔΘ και μάλιστα αυτοί που συνελήφθησαν με εντάλματα πέντε μέρες μετά μιλούσαν πάρα πολύ. Ο 12ος που διάλεξε για τον εαυτό του το ρόλο του ταξιτζή, λες και αυτό δεν είναι συμμετοχή- φαίνεται από απολογίες συγκατηγορουμένων του όχι μόνο ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο αλλά μαχαίρωνε τον Άλκη όταν ήταν πεσμένος κάτω».

«Αυτά είναι πράγματα που θα φανούν στην πρόοδο της δίκης. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Α. Κούγιας.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, νωρίτερα προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Α. Κούγια και του συνηγόρου Βασίλη Ταουξή, ο οποίος υπερασπίζεται τον 12ο κατηγορούμενο, τον λεγόμενο «ταξιτζή».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν μετά την προβολή επεξεργασμένου βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ο κ. Κούγιας αντέδρασε στις εκφράσεις ορισμένων συνηγόρων που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρέα του Άλκη Καμπανού να ήταν ομάδα περιφρούρησης οπαδών του Άρη.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κούγιας προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δικηγόρων που δεν έχουν θέσει ακόμη τις ερωτήσεις τους, με τον συνήγορο υπεράσπισης, Νικόλαο Χατζηνικολάου να τονίζει πως πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο ίδιος περιμένουν τρεις ημέρες χωρίς να πάρουν το λόγο.

Ο Βασίλης Ταουξής αποκάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Κούγια «όνειδος της δικηγορίας», κατηγορώντας τον για «ανοησίες και ψέματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δική συνεχίζεται την Πέμπτη (16/2)  με την κατάθεση του οδηγού αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Ο εν λόγω μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα σταματημένα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.