ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση κατά την εξέταση μάρτυρα από τον Α.Κούγια -Αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής

«Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός»

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση κατά την εξέταση μάρτυρα από τον Α.Κούγια -Αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο μάρτυρας Ν.Σ., ο οποίος έχει καταθέσει ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο με μεταλλική ράβδο όταν ήταν 19 ετών, εξετάστηκε και από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη Αλέξη Κούγια. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων ωστόσο της υπεράσπισης προς τον μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος πολλές φορές παρενέβη καταγγέλλοντας «συνειδητή παραπληροφόρηση» και υποβολή εκ μέρους της υπεράσπισης «παρελκυστικών ερωτήσεων».

Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στο μάρτυρα αμφισβητώντας την αξιοπιστία του. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δυο αντίδικων πλευρών ήταν συνεχείς και έντονες, ενώ ο μάρτυρας σε κάποιο σημείο ζήτησε από το δικαστήριο να τον αποδεσμεύσει ώστε να μην συνεχίσει να δέχεται τις ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Μάρτυρας: Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός και δεν δέχομαι να απαντήσω.

Πολιτική Αγωγή: Είναι για να ξεφτιλίσει το μάρτυρα και να βγάλει όλα τα ομοφοβικά …

Οι ερωτήσεις που απεύθυνε η υπεράσπιση στο μάρτυρα κατέτειναν στο να ενισχυθεί ο ισχυρισμός του Δημήτρη Λιγνάδη περί πολιτικής σκευωρίας. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «συμπτώσεις» -όπως τις χαρακτήρισε- μεταξύ προσώπων και του ίδιου του μάρτυρα και μίλησε για προσπάθεια να «ξηλωθεί» ο εντολέας του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Αλέξης Κούγιας: Όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία αλλά κανείς δεν έχει βγει. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε δυο περιγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ. Λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποιοί ήταν;

Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το facebook έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτηση μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ…

Ακόμη, ο μάρτυρας απαντώντας σε άλλη ερώτηση του κ. Κούγια ανέφερε πως μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει «φωτογραφίζοντας» ως κακοποιητή τον Δ. Λιγνάδη υπήρξαν φιλικές προειδοποιήσεις ώστε να μην πάει να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Σήμερα η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο που είχαν έλθει να παρακολουθήσουν την εξέταση του μάρτυρα. Μάλιστα, μέλος του ακροατηρίου άρχισε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το τηλέφωνο του.

«Για δέκα δευτερόλεπτα μόνο και το έσβησα. Επειδή ότι το έκαναν και άλλοι και το έκανα και εγώ» υποστήριξε, όταν εντοπίστηκε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το κινητό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εισαγγελέας της έδρας του επισήμανε ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και ότι θα πρέπει να οδηγηθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.