Πριν από δυο 24ώρα, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σήμερα (20.05.2022) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ρίχνει αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

Πριν από δυο 24ώρα, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι το δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη σήμερα το πρωί.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Στην τελευταία συνεδρίαση οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια επέμειναν στην γραμμή της αποποίησης των ευθυνών τους, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε «κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω»

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία επισήμανε «όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτοβούλοι, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόντες και σήμερα στη δικαστική αίθουσα θα είναι οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη καθώς και συγγενείς άλλων θυμάτων γυναικοκτονιών.