ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Δεν θέλω να ξέρω πως υπάρχει» λέει για τον δολοφόνο των δύο νέων ο πατέρας τους

Σοκ από την ανάγνωση των ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Δεν θέλω να ξέρω πως υπάρχει» λέει για τον δολοφόνο των δύο νέων ο πατέρας τους

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας ξεκινά σήμερα η δίκη για την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 29χρονου αδελφού της Γιώργου στις 5 Απριλίου 2021 στη Μακρινίτσα.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 32χρονος εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης κοπέλας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία-σωματική βλάβη κατά συρροή.

«Δεν θέλω ούτε να τον δω, ούτε να ξέρω πως υπάρχει…»

Με πόνο ψυχής, λίγο πριν «παιχτεί» η επόμενη πράξη του δράματος, ο Απόστολος Τσάπας, πατέρας των θυμάτων, μιλά στο iefimerida.gr. «Σήμερα, θα έρθω αντιμέτωπος με τον δολοφόνο των παιδιών μου. Αυτόν που μου στέρησε το φως και τον ήλιο. Που από πατέρα με έκανε άκληρο μέσα σε λίγα λεπτά. Δε θέλω να τον δω, δε θέλω να ξέρω πως υπάρχει», λέει φανερά αναστατωμένος ο άνθρωπος που εδώ και ένα χρόνο έχει αναλάβει την καθημερινή φροντίδα της 3,5 ετών εγγονής του, κόρης της άτυχης Κωνσταντίνας.

Ο κ. Τσάπας θυμάται ξανά εκείνες τις δραματικές, εφιαλτικές στιγμές που ο πρώην γαμπρός του όρμησε στο σπίτι σκορπώντας το θάνατο. Ο ίδιος είχε φυγαδεύσει στον πρώτο όροφο το εγγόνι του για να το προστατεύσει. «Την ώρα που αγκάλιαζα το δικό του παιδί, το παρηγορούσα και το φρόντιζα γιατί έτρεμε, εκείνος σκότωνε τα δικά μου παιδιά. Τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα που ήταν όλη μου η ζωή», αφηγείται με όση δύναμη του έχει απομείνει. Πλέον, όπως τονίζει, προσπαθεί να βρει δύναμη να μεγαλώσει το εγγόνι του αναμένοντας την καταδίκη του δράστη.

Τα απειλητικά μηνύματα και το μένος για εκδίκηση

Ο 32χρονος είχε εισβάλει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, κραδαίνοντας μαχαίρι κουζίνας με λάμα 25 εκατοστών, στην περιοχή Αγ. Τριάδα Μακρινίτσας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έσπασε τα τζάμια της εξώπορτας, να έβαλε το χέρι του εσωτερικά και να ξεκλείδωσε την πόρτα. Η 52χρονη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας Τσάπα, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο, έβαλε τις φωνές. Ο δράστης την τραυμάτισε στο πρόσωπο και στα μπράτσα και στη συνέχεια επιτέθηκε στην 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, την οποία μαχαίρωσε στην καρδιά και στον λαιμό. Εξερχόμενος, στη συνέχεια, του σπιτιού, φέρεται να συνάντησε στην αυλή τον 29χρονο αδερφό της Γιώργο, ο οποίος δέχτηκε και αυτός μαχαιριές στην καρδιά και την κοιλιά και ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα. Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου ανέφερε πως ο δράστης είχε πλήρη καταλογισμό των πράξεων του και βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φέρεται μάλιστα να μετέβη στη Μακρινίτσα για να εκδικηθεί, διότι ήθελαν να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική δομή, ενώ έστελνε απειλητικά μηνύματα στην Κωνσταντίνα, κάθε φορά που είχε ραντεβού με τον ψυχίατρό του.

Σοκ από την ανάγνωση των ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών

Όπως προκύπτει ο δράστης του διπλού φονικού έχρηζε νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική καιρό πριν διαπράξει το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2021. Οι ειδικοί γιατροί- ψυχίατροι που εξέτασαν τον 31χρονο, τα πορίσματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία, κάνουν λόγο για ολιγωρία στην εκτέλεση της ακούσιας νοσηλείας του που μοιραία οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα. Παρά τη βαριά ψυχική υγεία του δράστη, πάντως, είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί αποφαίνονται στα συμπεράσματά τους ότι «δεν είχε σε καμία περίπτωση ακαταλόγιστο των πράξεων του», γεγονός πολύ σημαντικό για την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Επικίνδυνος» ο δράστης – Υπήρξε ολιγωρία στην εκτέλεση της ακούσιας νοσηλείας

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψυχιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021 από ειδικό Ψυχίατρο- Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος εξέτασε επανειλημμένως τον 31χρονο στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Ο ειδικός καταλήγει στην εκτίμηση ότι ο δράστης κατά το χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, έπασχε και πάσχει ακόμη, από νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών λόγω συγκεκριμένης ψυχιατρικής νόσου που κατονομάζεται. Η νόσος δεν είχε αντιμετωπιστεί ορθά στο παρελθόν και γι’ αυτό «(σ.σ. ο δράστης) είχε επηρεασμένη την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα των πράξεών του σε μεγάλο βαθμό και να ενεργήσει αναλόγως». Ωστόσο, «δεν την είχε απωλέσει πλήρως». Μάλιστα, ο ειδικός επιστήμονας δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι «υπήρξε ολιγωρία στην εκτέλεση της ακούσιας νοσηλείας, καθώς ο ασθενής θα έπρεπε να είχε νοσηλευτεί πολύ νωρίτερα, λόγω της ψυχοπαθολογίας που εμφάνιζε».

Σε ανάλογα συμπεράσματα καταλήγει και η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Συμπεραίνει ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν κατά τον χρόνο τέλεσης της επίδικης πράξης «σε κατάσταση νοσηράς διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών». Εξαιτίας αυτής είχε μειωμένη τουλάχιστον μέτριο βαθμό την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα της πράξης ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό. «Δεν είχε όμως σε καμία περίπτωση ακαταλόγιστο των πράξεών του», αποφαίνεται ο συντάκτης του πορίσματος κάνοντας και αυτός λόγο για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του δράστη: «Στην περίπτωσή του υπήρξε –δυστυχώς- καθυστέρηση στην όλη αντιμετώπιση του ανωτέρω επικίνδυνου ανθρώπου και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά».

Δήλωση δικηγόρων: «Λέει ψέματα, είχε συνείδηση των πράξεων του»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Τσάπα, Ανθούλα Ανάσογλου και Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, δηλώνουν ότι τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη. «Από το ίδιο χέρι, από το ίδιο μαχαίρι πλημμύρισε με αίμα το πατρικό σπίτι και των δυο παιδιών. Ο δράστης, σύζυγος της θανούσης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δε δίστασε να αφαιρέσει δυο ζωές και να επιχειρήσει να σκοτώσει και τη μάνα των δυο παιδιών, τη γιαγιά. Ο ίδιος προσπαθεί τώρα να πείσει ότι δε θυμάται, δεν κατάλαβε και δε συνειδητοποίησε τι έκανε. Όμως λέει ψέματα. Είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του και είναι η ώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», τονίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.