ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δολοφονία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Ο Νορβηγός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του» λέει ο δικηγόρος του

Ο 44χρονος ανέφερε ότι το μαχαίρι παλάμης το κουβαλούσε πάνω του για αυτοάμυνα

Δολοφονία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Ο Νορβηγός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του» λέει ο δικηγόρος του

Ο Θεόδωρος Καραγιάννης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως υπερασπιστική γραμμή του Νορβηγού δράστη το βεβαρυμένο ψυχιατρικά ιστορικό του.

Ο ίδιος επίσης ανέφερε πως σημαντική μάρτυρας ζήτησε αναίρεση της κατάθεσής της, καθώς όπως είπε δεν καταγράφηκαν σωστά τα λεγόμενά της.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αναμένει μαρτυρίες από τη Νορβηγία, πως ο 44χρονος Νορβηγός είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του.

Να υπενθυμίσουμε, ότι λίγο πριν τις 12:00 μ.μ. ο 44χρονος πέρασε το κατώφλι του 4ου τακτικού ανακριτή, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του άτυχου αστυνομικού, Θεοχάρη Καλαθά, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από την επίθεση που δέχθηκε από το μαχαίρι του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 44χρονος Νορβηγός βαρύνεται – σε βαθμό κακουργήματος – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Ο 44χρονος ανέφερε ότι το μαχαίρι παλάμης το κουβαλούσε πάνω του για αυτοάμυνα. Όσον αφορά στην ψυχική του κατάσταση, ακόμα είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτή καθώς δεν υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν, αλλά μόνο ότι έχει λεχθεί προφορικά.

Η υπερασπιστική γραμμή του 44χρονου Νορβηγού βρίσκεται σε αναμονή ώστε να παραλάβει να συγκεκριμένα έγγραφα από τον αδελφό του δράστη που ζει στην Ελβετία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλειστικά μέσω της Νορβηγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του κατηγορούμενου θα κάνει αίτηση ώστε ο 44χρονος να περάσει έλεγχο από ψυχίατρο.

«Αόρατος» για 9 χρόνια στην Ελλάδα ο 44χρονος Νορβηγός

Προφορικά, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τα έβγαζε πέρα οικονομικά χάρη σε ένα επίδομα που έπαιρνε από το νορβηγικό κράτος ως άτομο που πάσχει από βαριές ψυχικές νόσους. Ωστόσο, δεν προσκόμισε κάποιο σχετικό έγγραφο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ακούν με μεγάλη επιφύλαξη τα όσα υποστηρίζει. Το πώς βιοποριζόταν παραμένει μυστήριο, καθώς δεν εμφανιζόταν να επαγγέλλεται κάτι. Διαμένει στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια. Αρχικά είχε έρθει για τουρισμό και στη συνέχεια αποφάσισε να παραμείνει μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος Νορβηγός δεν φαίνεται να είχε ποινικό παρελθόν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι διέθετε χρήματα για να πίνει άφθονο αλκοόλ. Ένα άλλο στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο από τους αστυνομικούς είναι το είδος του μαχαιριού που είχε πάνω του. Το μαχαίρι παλάμης θεωρείται «κρυφό όπλο» διότι έχει σχεδιαστεί για να κρύβεται μέσα στην παλάμη και είναι φονικό. Ο Νορβηγός έδειξε ότι ήξερε να το χρησιμοποιεί. Αιφνιδίασε αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού τον οποίο μαχαίρωσε στα πόδια και, στη συνέχεια, με ένα φονικό χτύπημα τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο στο λαιμό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Το γεγονός ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τραυμάτισε σοβαρά έναν άντρα και δολοφόνησε έναν αστυνομικό δείχνει άτομο που ήξερε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός ισχυρίζεται προφορικά ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αστυνομικό και ότι βρισκόταν σε θέση άμυνας, γιατί εκείνος ήταν που δέχτηκε αρχικά επίθεση. Επίσης, αναμένεται να ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι από την αυτοψία στο χώρο και την έρευνα δεν προκύπτει ότι ο Νορβηγός προκλήθηκε από τον αστυνομικό ή τον κουμπάρο του. Αυτό που προκύπτει είναι ότι για ασήμαντη αφορμή έβγαλε το μαχαίρι και εξαπέλυσε επίθεση.

Η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του αστυνομικού

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η αιτία θανάτου του αστυνομικού ήταν η εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου. Με βάση τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο αστυνομικός που έπεσε θύμα του 44χρονου, υπηρετούσε για χρόνια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Το 2020 μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε – ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα σε Αστυνομικό Τμήμα – να υπηρετεί στις Εσωτερικές Υποθέσεις Βορείου Ελλάδος της Αστυνομίας. Σε λίγο καιρό θα παντρευόταν και ο φίλος του με τον οποίο ήταν στο μπαρ θα γινόταν ο κουμπάρος του. Συζούσε με τη σύντροφό του, ενώ περιγράφεται ως ένας εξαιρετικός αξιωματικός.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη

Για τον ασήμαντο λόγο αναφορικά με το ποια χώρα μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας είναι πιο ασφαλής, φέρεται να άρχισε ο καβγάς που οδήγησε στη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο δολοφόνησε με μαχαίρι «push dagger» ο 44χρονος Νορβηγός σε μπαρ τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η εν λόγω αιτία είχε σαν αποτέλεσμα τον έντονο διάλογο που ακολούθησε, καταλήγοντας στο τραγικό συμβάν. «Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ, είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα “τι έκανες” και μου είπε στα Αγγλικά: “Φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.