ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύρος «πρόσφυγας» βιαστής: Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές, εμπρησμό και όμως ήταν ελεύθερος

Όλες αυτές τις φορές ο «μετανάστης» των Εξαρχείων πήγαινε στο αυτόφωρο και τον άφηναν ελεύθερο

Σύρος «πρόσφυγας» βιαστής: Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές, εμπρησμό και όμως ήταν ελεύθερος

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση του Σύρου «πρόσφυγα» που τα συστημικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν απλά ως «δράκο των Εξαρχείων», αλλά αποκρύπτουν και την καταγωγή του και το γεγονός ότι είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Ο 23χρονος από τη Συρία μέσα σε τρία χρόνια είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο «δράκος» των Εξαρχείων, συνελήφθη:

  • Στις 18 Οκτωβρίου 2020 για κλοπή στη βορειονατολική Αττική
  • Στις 12 Νοεμβρίου 2020 για κλοπή στον Άγιο Παντελεήμονα
  • Στις 22 Νοεμβρίου 2021 στα Εξάρχεια για ναρκωτικά
  • Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 για εμπρησμό και εξύβριση
  • Στις 24 Ιανουαρίου 2022 για κλοπή στους Αγίους Θεοδώρους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, όλες αυτές τις φορές ο «δράκος των Εξαρχείων» πήγαινε στο αυτόφωρο και τον άφηναν ελεύθερο. Μάλιστα, το συμπέρασμα των αστυνομικών στη δικογραφία είναι το εξής: «Παρά τις επανειλημμένες συλλήψεις του, από διάφορες αστυνομικές αρχές, συνέχισε τη διαρκή δράση του, καθώς του είχε δημιουργηθεί το αίσθημα ασφάλειας ότι όσες φορές και να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές, δεν θα έχει σχετικές νομικές επιπτώσεις».

Οι επτά επιθέσεις του 23χρονου

Πρόκειται για τα 7 χτυπήματα του «δράκου» των Εξαρχείων μετά την αποφυλάκισή του, με θύματα από μία γυναίκα 75 ετών μέχρι μία ανήλικη μαθήτρια, κάτι που μαρτυρά ότι ο δράστης χτυπούσε στα τυφλά, με μοναδικό σκοπό να εκτονώσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Στις 24 Οκτωβρίου, 75 ημέρες μετά την αποφυλάκισή του ο «Δράκος» ξαναχτυπά με θύμα μία 18χρονη κοπέλα, την οποία πλησίασε και άρχισε να αυνανίζεται. Της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, εκείνη αντιστάθηκε και κατάφερε να αποδράσει.

Μετά από 22 ημέρες επιχειρεί να κάνει το ίδιο σε μία 26χρονη που μόλις είχε βγει από το αμάξι της μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου. Αφού την κοιτούσε επίμονα, άρχισε να την ακολουθεί, ενώ εκείνη επιτάχυνε τον βηματισμό της και πέντε λεπτά μετά εκείνη φώναξε δυνατά και ο 23χρονος τράπηκε σε φυγή.

Μία μόλις ημέρα μετά, στις 16 Νοεμβρίου «χτυπά» δύο φορές. Πρώτα σε βάρος μίας 30χρονης γυναίκας στα στενά των Εξαρχείων και εν συνεχεία σε βάρος μίας 52χρονης στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της, όπως δείχνει και βίντεο ντοκουμέντο.

Στις 17 Νοέμβρη ο 23χρονος συλλαμβάνεται, όχι για τις 4 απόπειρες, αλλά για επεισόδια στο Πολυτεχνείο στα οποία συμμετείχε.

Ο 23χρονος αφήνεται ελεύθερος και το Σάββατο επιχειρεί ξανά να βιάσει, μία ανήλικη μαθήτρια, 13 ετών, η οποία ευτυχώς κατάφερε να γλιτώσει.

Ο άνδρας επιτέθηκε σε ανήλικη σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων το μεσημέρι του Σαββάτου και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις παρά τη θέληση του κοριτσιού, ενώ τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ψάχνει το επόμενο θύμα του και το βρίσκει σε μία 29χρονη στην οποία επιτίθεται, τη ρίχνει στο έδαφος, ωστόσο δεν καταφέρνει να ολοκληρώσι τον βιασμό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα λαμβάνει χώρα η 7η κατά σειρά επίθεση.

Ο 23χρονος Σύρος ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2022 συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την απόπειρα βιασμού μίας 75χρονης, ωστόσο μέσα στους 12 μήνες που πέρασαν, η δίκη δεν έγινε ποτέ επομένως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους δεν τήρησε ποτέ.

Ούτε όμως η αστυνομία έψαξε να τον βρει και να εξετάσει για ποιο λόγο ο 23χρονος δεν μένει στη δομή της Μαλακάσας και δεν δίνει το παρών στο Α.Τ. Ωρωπού όπως όφειλε 3 φορές τον μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 23χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερους στους δρόμους της Αθήνας και ορμούσε ανενόχλητος σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Ακόμα και όταν συνελήφθη για τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς ουδέποτε είχε καταγραφεί ως καταζητούμενος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.