ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δύτης για δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα: «Είναι οι λεγόμενοι “μπουρλοτιέρηδες” – Το κράτος τους ξέρει»

«Έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε πολλές τέτοιες υποθέσεις - Το κράτος αν θέλει θα τους βρει»

Δύτης για δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα: «Είναι οι λεγόμενοι “μπουρλοτιέρηδες” – Το κράτος τους ξέρει»

Ο δύτης Στέλιος Χάσπαρης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (4/2) σε τηλεοπτική εκπομπή για τη δολιοφθορά που σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, ανέφερε σχετικά με τους δράστες πως το «αν θέλει το κράτος μπορεί να τους βρει, είναι οι λεγόμενοι “μπουρλοτιέρηδες” και μάλιστα έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε πολλές τέτοιες υποθέσεις. Σε δολιοφθορές σε πλοία, και τα λοιπά. Αν θέλει το κράτος θα τους βρει, ξέρει ποιοι είναι».

«Σίγουρα ένας απλός πολίτης ο οποίος ξέρει απλώς να καταδύεται δεν μπορεί να κάνει αυτού του είδους τη ζημιά. Απαιτείται να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάποιες παραπάνω καταδυτικές γνώσεις για το πώς θα κινηθεί και να έχει και κάποιες γνώσεις για το πώς θα τοποθετήσει την εκρηκτική ύλη, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Μιλάμε ξεκάθαρα για κάποιον επαγγελματία», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN ο δύτης Στέλιος Χάσπαρης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το συνεργείο της εταιρείας που έκανε την κατασκευή και έκανε την αυτοψία στη ζημιά και έγραψε στην αναφορά ότι πρόκειται για δολιοφθορά να μην κατάλαβε καλά ο εξειδικευμένος δύτης σημείωσε:

«Απ’ όσο παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στο βίντεο που παίζει στις οθόνες, αυτή η ζημιά μπορεί να προκληθεί από έκρηξη. Και η δικιά μας εταιρεία να καλούνταν να κάνει την επιθεώρηση, θα υπήρχαν κάποια ευρήματα. Αυτά παραπέμπουν ξεκάθαρα σε δολιοφθορά με χρήση εκπληκτικών υλών».

Μιλώντας για το κόστος που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια επιχείρηση σε αυτόν που έχει άμεσο συμφέρον από την καταστροφή του αγωγού ο κ. Χάσπαρης εκτίμησε ότι θα ανερχόταν από 20.000 ως 100.000€.

«Είχαμε αυτή τη συζήτηση εχθές μου κάτι συναδέλφους. Το κόστος έχει να κάνει με το ποιους βρήκαν αυτοί οι οποίοι θέλησαν να κάνουν ζημιά στον αγωγό, κάτι το οποίο γνωρίζουν οι Αρχές είναι ότι υπάρχουν αρκετά καταδυτικά συνεργεία, αρκετές εταιρείες που τους έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Αυτός ο οποίος έχει χάσει την άδειά του και δεν μπορεί να κάνει νόμιμες εργασίες αλλά είναι γνώστης της δουλειάς και άλλων συνθηκών και καταστάσεων, έχει και τις κατάλληλες γνωριμίες με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να προξενήσουν την αναφερόμενη φθορά και, ανάλογα την ανάγκη -να το θέσω έτσι- που έχει, το κόστος αυτής της επιχείρησης μπορεί να κυμάνθηκε από 20.000 ως 100.000€», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως επεσήμανε:

«Ακούστε κάτι το οποίο πολλοί γνωρίζουν αλλά λίγοι έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Υπάρχουνε συνεργεία αυτή τη στιγμή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να μη χαρακτηρίσω μόνο τον Πειραιά, για τους οποίους, από το Λιμενικό και γενικά, υπάρχει γνώση για το ποιοι είναι αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές.

Αν θέλει το κράτος μπορεί να τους βρει, είναι οι λεγόμενοι “μπουρλοτιέρηδες” και μάλιστα έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε πολλές τέτοιες υποθέσεις. Σε δολιοφθορές σε πλοία, και τα λοιπά. Αν θέλει το κράτος θα τους βρει, ξέρει ποιοι είναι».

Η ίδια εκπομπή έφερε στο «φως» αποκαλυπτικά έγγραφα σχετικά με τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό πόσιμου νερού του νησιού και μάλιστα για τέταρτη φορά.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν αποδεικνύεται ότι έχει υπάρξει τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Στην εκπομπή βρέθηκε και ο ναύαρχος Νίκος Σπανός.

«Η πορεία του αγωγού πηγαίνει, από τη Σαλαμίνα προς την Αίγινα. Είναι ένα έργο πνοής το οποίο ξεκίνησε το 2020 με σκοπό να βοηθήσει το νησί ώστε οι κάτοικοι να έχουν καθαρό νερό. Πριν τη δημιουργία του έργου η υδροδότηση του νησιού γινόταν υδροφόρες – πλοία.

Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά υπήρχε μία μεγάλη κίνηση ώστε να τροφοδοτείται το νησί», είπε σχολιάζοντας την αεροφωτογραφία που παρουσιάστηκε από τον αγωγό.

Σύμφωνα με την αεροφωτογραφία ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση 850 μέτρων από την ακτή.

«Εκεί για να πάει κανείς, για να βουτήξει και να βάλει τον μηχανισμό για να δημιουργήσει δολιοφθορά πρέπει να είναι εξειδικευμένος, έμπειρος. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο για να κάνουν μία τέτοια κίνηση, γιατί κινδυνεύει και η ζωή τους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.