ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Έγκλημα στα Τέμπη: «Ραγίζει καρδιές» συγγενής θύματος – «Έτσι σκοτώθηκε η γυναίκα μου»

«Ένα κομμάτι που σκότωσε ήταν η έκρηξη και ένα κομμάτι η φωτιά και ένα κομμάτι το ταυτόχρονο» λέει

Έγκλημα στα Τέμπη: «Ραγίζει καρδιές» συγγενής θύματος – «Έτσι σκοτώθηκε η γυναίκα μου»

Οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο μετά ζητούν  δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους και καταγγέλλουν μία σειρά από λάθη και παραλείψεις που όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Όπως είπε ο ίδιος στο Mega, «δυστυχώς ανέβηκε στο μοιραίο τρένο, πρέπει να ήταν στο βαγόνι πίσω από το κυλικείο».

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά τη σύγκρουση, υποστήριξε τα εξής: «Ένα κομμάτι που σκότωσε ήταν η έκρηξη και ένα κομμάτι η φωτιά και ένα κομμάτι το ταυτόχρονο. Δεν πιστέψαμε ποτέ στις πραγματογνωμοσύνες. Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε επιστημονικές μαρτυρίες και καταθέσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

«Δεν πίστεψα ποτέ στο έλαιο σιλικόνης. Είναι από το πιο ασφαλές ψυκτικό υγρό που υπάρχει. Νομίζαμε – και θα αποδειχτεί στο τέλος – ότι είναι κάποιο υλικό πηκτικό και πολύ εκρηκτικό υγρό. Αν ήταν έλαιο σιλικόνης, έχουμε πει ότι θα έκαιγε σαν φωτιά τουλάχιστον πέντε ημέρες. Η φωτιά έπαψε σε δευτερόλεπτα και αν γινόταν πηκτικό θα είχε ανατινάξει τον μισό θεσσαλικό κάμπο».

Ο Χ.Κωνσταντινίδης κατήγγειλε πως ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη δεν περιφρουρήθηκε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα «μέσα στο επόμενο 10ήμερο ο καθένας να κάνει ότι θέλει». «Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι δικαστικές αρχές που δεν περιφρούρησαν τον χώρο. Δεν τέθηκαν σωστά τα ερωτήματα για τη φωτιά.», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξεταστική για τα Τέμπη «ξεσκεπαστική», καθώς όπως είπε «φάνηκαν τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις μάσκες που τόσο κυβερνάνε όχι σωστά τον τόπο μας».

«Δεν έχουμε καταφέρει να πενθήσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί μας καθοδηγούν και πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία, να φανεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση είναι από τις λίγες φορές που είπε αλήθεια, ότι ο σιδηρόδρομος ήταν έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Και πραγματικά, τα συστήματα ασφαλείας τέλη Αυγούστου είχαν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ολοκλήρωσαν μέσα σε πέντε μήνες και μέσα σε 10 χρόνια δεν μπορούσαν τα τα φτιάξουν», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Χ.Κωνσταντινίδης δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι «θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.